Erste Liga: alaposan elpáholta a Sportklub a Brassót

A csíkszeredai hokirajongók által a legjobban várt rangadót játszották vasárnap este Csíkszeredában. Ráadásul a nézők is visszatérhettek a lelátókra, így közel hatszázan láthatták, hogy a második harmadban mutatott gólerős játékával a Sportklub valósággal lemosta a jégről a Brassói Coronát.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub/Pál ZoltánRangadóhoz méltó küzdelmet és játékot hozott az Erste Liga erdélyi csúcsrangadója a címvédő Csíkszereda és a román bajnok Brassó összecsapásának első harmadában. A jégen és a lelátón egyaránt felfokozott volt a hangulat, nagy iramot diktáltak a csapatok. Gól azonban nem esett, teljesen nyílt maradt az összecsapás. A Brassó kettős emberelőnyben sem tudott betalálni.

A második harmad első percei nem a szép játékról, sokkal inkább a brassói játékosok durvaságairól szóltak. Ezek nyomán előbb Valchar kapott kisbüntetést, majd Molnár Zoltán és Albert Zagidullin is a végleges kiállítás sorsára jutott egy-egy szabálytalan megmozdulás után, ezután Garet Hunt verekedett egyet Ládayval. A brassói játékos feszültségét egy szemeteskuka jégre dobásával vezette le, amiért az 5+20 perces büntetése mellé, még 20 perc fegyelmi is bekerült a jegyzőkönyvbe.

A káoszból a higgadtabb Sportklub jött ki jobban, az emberelőnyeit kegyetlenül kihasználó hazaiak hétszer találtak be a második 20 percben, hat alkalommal emberelőnyben, a  Brassó pedig mindössze egy találatot tudott összehozni. Az első játékrész gólnélkülisége után így 7–1-gyel vonultak a második szünetre a csapatok.

A harmadik játékrészben elmaradtak a súlyos büntetések, kétperces kiállítások azonban bőven akadtak. A középső harmad gólvihara után a záró húsz perc csupán egy Szkacskov-gólt hozott. A Sportklub csütörtökön az UTE otthonában kezdi újabb magyarországi túráját. A brassóiak ugyanazon a játéknapon az FTC-Telekomhoz látogatnak majd.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 8–1 (0–0, 7–1, 1–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya 580 néző
Gólszerzők: Kuljas (23. és 34.), Péter B. (28.), Cășăneanu (31. és 37.), Kubat (34.), Becze (36.) és Szkacskov (47.), ill. Gliga (29.)
Kapura lövések száma: 46–25
Büntetőpercek: 41, ill. 107 perc (Láday Tamás, illetve Molnár Zoltán, Albert Zagidullin és Garet Hunt végleges fegyelmit kapott)
További eredmények:
UTE-UNI Győr ETO HC 2–1
FTC-Telekom–Debreceni EAC 4–1
MAC HKB Újbuda–DVTK Jegesmedvék 3–1
Az élcsoport:
1. Csíkszeredai Sportklub 49 pont
2. Újpesti TE 46 pont
3. FTC-Telekom 42 pont
4. MAC HKB Újbuda 39
5. Gyergyói Hoki Klub 39 pont
6. Brassói Corona 29 pont

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?