Erste Liga: már tízmeccses győzelmi sorozatban van a Sportklub

Nehezen indult hazai szempontból a Csíkszeredai Sportklub-MAC HKB Újbuda összecsapás, de végül sima kék-fehér győzelmet hozott a jégkorong Erste Liga vasárnapi rangadója. A székelyföldiek legutóbbi tíz mérkőzésüket megnyerték a magyar-román közös bajnokságban.

Vegyes előjelekkel érkezett Csíkszeredába a MAC HKB Újbuda gárdája. A magyarországiak aktuális erdélyi túrájukon előbb simán kikaptak Brassóban, majd könnyedén verték a Gyergyói HK csapatát. A Sportklub kétségtelenül a legjobb formában levő alakulat a mezőnyben, a kék-fehérek Magnus Sundquist vezetőedző távozása után minden meccsüket megnyerték és a vasárnapi rangadó előtt már kilenc győzelemnél tartottak zsinórban.

Sokáig úgy tűnt, nem lesz könnyű behúzni a tízedik diadalt, a MAC felvette a kesztyűt és a 8. Percben szerzett Gooch-találattal a mérkőzés feléig vezetett is. Pedig nem volt helyzetek híján a Sportklub. A kék-fehérek az első harmadban többször is megcsengették a kapuvasat és a vendégkapuban lehetőséget kapó Farkas Roland is jó formában védett.

Harminc percnyi játék után sikerült az egyenlítés a hazaiaknak, Rokaly Szilárd ért bele Salló lövésébe (1–1). A második szünetet jelző dudaszó előtt pedig Fodor találatával már Sportklub-előnyt mutatott az eredményjelző (2-1).

Innen nem volt visszaút a vendégeknek. A záró felvonásban még két góllal terhelték meg a székelyföldiek Farkas kapuját, Stach, majd Becze volt eredményes (4-1). A mérkőzés második felében mutatott játék alapján a csíkiak rászolgáltak a három pontra. A Csíkszereda új vezetőedzőjével folytatta győzelmi sorozatát, immár tíz zsinórban megnyert mérkőzésnél tart az Erste Ligában és vezeti a bajnokságot. A Sportklub erdélyi rangadókkal folytatja szereplését, pénteken Gyergyószentmiklóson lépnek jégre a szeredaiak, vasárnap pedig a Vákár Lajos Műjégpályán fogadják a Brassói Corona együttesét.

Edzői értékelések:
Rico Rossi vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: "Jobban tetszett ez a találkozó, mint a pénteki összecsapásunk. A védekező játékunk jól működött és több dolgot láttam viszont a jégen azokból, amiket az edzéseken gyakorolunk. Mindig agresszíven akarunk játszani, néha pedig az ellenfél is így játszik. Ez történt ma is, élveztem nézni a játékukat. Fiatalok, de nagyon jó jégkorongot játszanak, ez segített nekünk is beleállni a mérkőzésbe. A második harmadtól tudtuk megváltoztatni a dolgok állását".
Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB Újbuda: "Összességében nagyon elégedett vagyok. Nagyon jó találkozó volt, mindkét csapat jó hokit játszott. Több hiba volt nálunk, ez nyilván az életkorból is fakad, a Csíkszereda pedig egy tapasztaltabb és minőségibb játékosokból álló csapat. Egy más együttes fog visszamenni most Budapestre nemcsak a Gyergyó elleni három pontnak köszönhetően, hanem hogy nagyot léptünk előre a játék minden területén".

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–MAC HKB Újbuda 4–1 (0–1, 2–0, 2–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, nézők nélkül
Gólszerzők: Rokaly Sz. (31.), Fodor (39.), Stach (47.) és Becze (51.), ill. Gooch (8.)
Kapura lövések száma: 45–29
Büntetőpercek: 6, ill. 4 perc
További eredmények:
DEAC-DVTK Jegesmedvék 5–4
UTE-Dunaújvárosi Acélbikák 5–2

(Borítókép: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?