Erste Liga: Csíkszereda-győzelem a székely rangadón

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen a vendég Csíkszeredai Sportklub örülhetett a pénteken lejátszott székelyföldi hoki-rangadón Gyergyószentmiklóson. A Gyergyói Hoki Klub egy harmadok követően kétgólos vezetést harcolt ki, ám nem tudta megtartani az előnyét.

Kettős téttel bíró rangadót rendeztek pénteken este Gyergyószentmiklóson, a helyi Hoki Klub és a Csíkszeredai Sportklub összecsapása ugyanis az Erste Liga mellett a román bajnokság küzdelmeibe is beleszámított.

A vendéglátók kezdtek jobban, több jó lehetőséget dolgoztak ki a piros-fehérek. A GYHK ölénye emberelőnyös helyzetben érett góllá, Vincze szerezte meg a vezetést jó összjátékot követően (1-0). Az első játékrész vége előtt felmondta a szolgálatot a világítás egy része, így a játékvezetők kényszerszünetet rendeltek el. A szünet után lejátszották a maradék játékperceket, amely során megduplázta előnyét a házigazda, Orban talált be a születésnapos Adorján Attilának (2-0).

A második húsz perc alatt egyetlen találat született, Szkacskov kettős emberelőnyben zárkóztatta a kékeket (2-1).

Viharosan kezdte a záró harmadot a Sportklub, Becze Tihamérék hét és fél perc alatt három gólt ütöttek és megfordították az állást. Előbb Becze kotort be közelről egy korongot (2-2), majd a 46. percben Kuljas emberelőnyben bombázott Ruczuj kapujába, amivel már a vendégeknél volt az előny, aztán nem sokra rá Láday lövésébe Péter Andor ért bele gólt érően (2-4).

Nem adták fel a gyergyóiak, az 53. percre eltüntették a csíki előnyt. Előbb Haaranen, majd ismét Orban talált be. Nem tartott sokáig a hazai öröm, Stach alig húsz másodperc elteltével újra megszerezte a vezetést. Az egygólos előnyt meg tudták tartani a vendégek, így megerősítették vezető pozíciójukat az Erste Liga táblázatán, vasárnap a Brassói Coronát fogadják.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói Hoki Klub – Csíkszeredai Sportklub 4-5 (2-0, 0-1, 2-4)
Gyergyószentmiklós
Gólszerzők: Vincze (15.), Orban (19. és 53.), Haaranen (50.), ill. Szkacskov (24.), Becze (42.), Kuljas (46.), Péter A. (48.), Stach (54.)
Kapura lövések száma: 42-46
Kiállításpercek: 16, ill. 8 perc
További eredmények:
DVTK Jegesmedvék - FTC-Telekom 1-5
UNI Győr ETO HC - MAC HKB Újbuda 3-10
DEAC-UTE 1-2

(Borítókép: Gyergyói Hoki Klub)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?