Erste Liga: hazai pályán szépített a DEAC

Nem tudta megismételni az elődöntő első három mérkőzésén nyújtott teljesítményét a Csíkszeredai Sportklub és egygólos vereséget szenvedett a Debreceni EAC otthonában. A kék-fehérek hiába egyenlítettek kétszer is, nem tudták a maguk javára fordítani a meccset a rendkívül motivált házigazdákkal szemben.

A debreceni meccs fő kérdése az volt, hogy söpréssel jut-e döntőbe a Csíkszereda, vagy folytatódik a párharc és még Csíkszeredában is játszanak a felek legalább egy meccset. Jó iramban indult a találkozó, ám egyik csapat sem tudta azt a színvonalú hokit hozni, amit az első három mérkőzésen bemutatott. Sok volt a hiba mindkét oldalon, bár gólhelyzetek is akadtak szépszámmal. A hazaiak sáfárkodtak jobban a lehetőségeikkel, és a 10. percben a fiatal Smirnov találatával előnybe kerültek (1–0).  Nem sokkal a hazai találat után emberelőnybe került a vendégcsapat, ám nem tudtak élni a lehetőséggel Sofronék.Debreceni öröm, csíki bánat | Fotó: DEAC

A második harmad közepén újra előnybe került a Sportklub, ám nemhogy kihasználni nem tudták, hanem gólt kaptak belőle a csíkiak. Novotny volt eredményes (2–0). Az izgalmas folytatásról még ugyanebben az előnyben Taratukin gondoskodott, szép mozdulattal ért bele O’Connor lövésébe az orosz veterán (2–1).

Kubat áthúzódó kiállításával indult a záróharmad, ám nem okoztak különösebb veszélyt a hazai támadók. A 45. percben pedig érkezett Sofron és hatalmas góllal kiegyenlítette az állást (2–2). Hét perc múlva érkezett Karmaev és újra a hazaiaknál volt az előny (3–2). Ha a színvonal nem is verdeste az egeket, de izgalmak bőven akadtak a mérkőzésen, egy pillanatig sem unatkozhattak a nézők. Főleg úgy, hogy alig öt perccel a vége előtt ismét villant Taratukin és közeli találatával kiegyenlítette az állást (3–3). Hiába hajtottak az ötödik meccs elkerüléséért a székelyföldiek, a slusszpoént Molnár Dávid találata jelentette (4–3). Életben maradtak a debreceni remények, az összesített állás 3–1-re módosult, pénteken Csíkszeredában folytatódik a párharc.

Jégkorong Erste Liga elődöntő, negyedik mérkőzés
Debreceni EAC-Csíkszeredai Sportklub 4–3 (1–0, 1–1, 2–2)
Debrecen, 593 néző
Gólszerzők: Taratukin (34. és 55.), Sofron (45.), ill. Smirnov (10.), Novotny (34.), Karmaev (52.), Molnár (59.)
Kapura lövések száma: 39–52
Kiállításpercek : 6, ill. 2 perc

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?