Erste Liga: nagy pofonba szaladt bele a Csíkszeredai Sportklub

Hatgólos vereséget szenvedett magyarországi túrájának utolsó mérkőzésén a Csíkszeredai Sportklub hétfőn este.

Az FTC-Telekom ellen vívott rangadón a hazaiaknak minden összejött, a zöld-fehérek emberelőnyben, emberhátrányban és egyenlő létszámnál is betaláltak. A Gyergyói Hoki Klub és a Brassói Corona sikerrel fejezte be turnéját.

FTC-Telekom – Csíkszeredai Sportklub 6–0

Rendkívüli felfokozott hangulatban, két lelkes és hangos szurkolótábor előtt léphettek jégre a csapatok a liga csúcsrangadójának számító összecsapáson a budapesti Tüskecsarnokban. Nem is sokat tétováztak a felek, alaposan egymásnak ugrottak a csapatok. A rohanásból az FTC jött ki jobban, az első, majd a második emberelőnyét is gólra váltotta, így az első szünetig kétgólos előnyt dolgoztak ki Nagy Gergő és Somogyi találataival (2–0).

A folytatásban a Sportklub hiába kapta sorra az emberelőnyöket, nem tudott élni a lehetőséggel, csupán kapuvasig jutottak a székelyföldiek. Ellenben a Fradinak minden összejött, és a második húsz percben is sikerült betalálniuk, Hajós lőtte a harmadikat.

A záró játékrészben ment becsülettel előre a Sportklub, ám ezen az estén semmi sem sikerült Beczééknek, míg a Ferencváros gálázott. A meccs végéig megduplázták a különbséget, Fowlie, Farkas és Tóth Gergő is eredményes volt, a zöldek arra is vigyáztak, hogy megmaradjon Arany hibátlan mérlege a kapuban (6–0).

A Sportklub felemás eredménnyel zárta decemberi magyarországi túráját. A kék-fehérek elbukták az UTE és az FTC elleni rangadókat, míg Győrben és Dunaújvárosban könnyed győzelmet arattak. A folytatásban az UTE érkezik Csíkszeredába pénteken, az FTC pedig Debrecenbe látogat.

Edzői értékelések:
Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Volt két napja egy derbink Újpesten, amin bár közel voltunk a győzelemhez, de le kellett nyelnünk a végén a keserű pirulát. Viszont úgy jöttünk erre a meccsre, hogy javítsunk és megmutassuk, mennyire jó csapat is vagyunk, ha nem a ligaelső ellen játszunk. Ez azért sikerülhetett, mert a jégen ma mindenki egytől egyig nagyon komoly csapatjátékot nyújtott, harcoltunk egymásért, a csodálatos szurkolóinkért és a klubért. Vérbeli Fradi-hoki volt a jégen, ezt tudja ez a csapat, amikor mindenki a maximumon pörög és küzdünk a végsőkig. Nagyon fontos volt, hogy a speciális játékunkban előnyben és hátrányban is száz százalékosak voltunk ma, nagyon nagyot melóztak a srácok, és úgy gondolom, abszolút megérdemeltük ezt a győzelmet”.

Rico Rossi, Csíkszeredai Sportklub: „Egyértelműen a speciális játék döntötte el a mai mérkőzést. Voltak jó helyzeteink a meccs elején egyenlő létszámban és előnyben is, de nem éltünk velük. Ebben a ligában minden csapattal előfordulhat, hogy sok meccset kell játszania rövid időn belül, de ez nem lehet kifogás. Minél gyorsabban magunk mögött kell ezt hagynunk, és készülnünk a folytatásra”.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub 6–0 (2–0, 1–0, 3–0)
Budapest, Tüskecsarnok 598 néző
Gólszerzők: Nagy G. (5.), Somogyi (19.), Hajós (29.), Fowlie (48.), Farkas L. (55.), Tóth G. (56.)
Kapura lövések száma: 40–44
Kiállításpercek: 16, ill. 8 perc

Debreceni EAC – Gyergyói Hoki Klub 3–5

A DEAC ugyanazokkal a sorokkal lépett jégre, mint a Titánok elleni siker során, míg a Gyergyói HK nem nevezte Vincze Pétert – írta beszámolójában a jkb.hu. A vendégek az 5. percben megszerezték a vezetést, miután Fejes megszelídített egy pattogó korongot és Antek kapujába lőtte azt. Két percre rá egyenlítettek a debreceniek, Kulesov kotorta be közelről emberelőnyben a játékszert Rinnének. A nyitó harmad közepén 3 az 1 ellen meglépett a GYHK, az akciót Szigeti zárta sikerrel.

A második felvonás közepén a DEAC emberelőnyben egyenlíthetett volna, kimaradt a fór, aztán a vendégek éltek az 5 a 4 elleni lehetőséggel, Haaranen kétgólosra növelte csapata vezetését. Pár percre rá Kulesov előnyben közelebb zárkóztatta a DEAC-ot, ám két perccel később Orban 4–2-re módosította az állást. A harmadik harmadban Berta visszahozta a hazaiak reményeit, de az 59. percben Bodó eldöntötte a meccset – tudósított a jkb.hu. A Gyergyói HK csütörtökön az UTE-t látja vendégül, a DEAC pénteken az FTC-Telekomot fogadja.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Debreceni EAC–Gyergyói Hoki Klub 3–5 (1–2, 1–2, 1–1)
Debrecen, 355 néző
Gólszerzők: Kulesov (7. és 34.), Berta (54.), ill. Fejes (5.), Szigeti (10.), Haaranen (31.), Orbán (36.), Bodó (59.)
Kapura lövések száma: 44–34
Kiállításpercek: 2, ill. 6 perc

UTE – Brassói Corona 1–2

Az UTE keretében két változás történt: Balázsi és Lászlóffy helyett Kiss Dániel és Kovács Sebestyén lépett jégre, a Brassónál újra jégre léphetett az eltiltását letöltő Zagidullin. A találkozó első emberfórját kihagyta a Brassó, aztán amikor úgy tűnt, nem születik gól az első harmadban, 51 másodperccel a dudaszó előtt Zagidullin vezetéshez juttatta a vendégeket – olvashatjuk a jkb.hu összefoglalójában.

A 24. percben Raszulov kétgólosra növelte a brassóiak előnyét. A harmadik játékrész áthúzódó UTE-emberelőnnyel indult, de nem éltek vele, ahogyan a folytatásban egyik csapat sem talált be az 1–1 fórja során. A végjátékban az UTE lehozta a kapusát, 34 másodperccel a vége előtt Kiss Patrik szépített, ám az egyenlítés nem jött össze az újpestieknek. A Brassó csütörtökön a DAB-ot fogadja, az UTE ugyanazon a játéknapon Gyergyószentmiklóson lép jégre.

Jégkorong Erste Liga alapszakasz
Újpesti TE–Brassói Corona 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)
Gólszerzők: Kiss (60.), ill. Zagidullin (20.), Raszulov (24.)
Kapura lövések száma: 38–29
Kiállításpercek: 4, ill. 4 perc

Az Erste Liga élcsoportja:

1.
SC Csíkszereda
24
17
1
2
4
112:68
44
76,4
55
2.
UTE
23
13
5
2
3
72:38
34
73,9
51
3.
FTC-Telekom
22
15
1
2
4
76:35
41
74,2
49
4.
MAC HKB Újbuda
22
12
2
3
5
89:60
29
65,2
43
5.
Gyergyói HK
21
12
3
0
6
94:73
21
66,7
42
6.
Corona Brassó
24
11
0
2
11
88:87
1
48,6
35

 

(Borítókép: FTC-Telekom)

Kapcsolódók

Kimaradt?