Erste Liga: jó napjuk volt az erdélyi csapatoknak

A Gyergyói Hoki Klub és a Brassói Corona jégkorongcsapata is győzelemmel folytatta szereplését az Erste Ligában. A csütörtökön lejátszott mérkőzéseken a brassóiak a Dunaújvárosi Acélbikák felett diadalmaskodtak, a GYHK pedig az UTE csapatát győzte le.

Hazai pályán folytatták a magyar-román közös jégkorong-bajnokság küzdelmeit az erdélyi csapatok. Azaz egy részük, mivel a Csíkszeredai Sportklub csak pénteken lép pályára az UTE ellen.

Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák 6-2

A Brassónál Nicolae Vasile helyett Ráduly szerepelt a negyedik sorban, míg a DAB-nál Tamás helyett Dudkin kapott lehetőséget. A hazaiak már a 32. másodpercben megszerezték a vezetést Valchar révén, aztán nem sokkal később Molnár Zsombor megduplázta az előnyt – írta beszámolójában a jkb.hu. Az első harmad közepén döntetlen állt az eredményjelzőn: előbb Szűcs szépített, aztán Ribcsik egyenlített. A folytatásban a DAB több emberelőnyt is kivédekezett, ám a brassóiak így is betaláltak, Molnár Zoltán volt eredményes. A harmadik harmad közepén Gajdó Balázs meglőtte a 4. hazai gólt, 4 percre rá Williams villant 5 a 4 ellen, aztán Zagidullin beállította a végeredményt. A Brassó vasárnap az UTE-t fogadja. A DAB pénteken Gyergyószentmiklóson folytatja túráját.

Jégkorong Erste Liga alapszakasz
Brassói Corona–Dunaújvárosi Acélbikák 6–2 (2–2, 1–0, 3–0)
Gólszerzők: Valchar (1.), Molnár Zs. (3.), Molnár Z. (26.), Gajdó (50.), Williams (54.), Zagidullin (56.), illetve Szűcs (6.), Rybchik (11.)

Gyergyói Hoki Klub - UTE

Az újpestiek Kiss Patrik közelről szerzett találatával a 13. percben megszerezték a vezetést, majd ezt követően kihagytak két emberelőnyt. A gyergyóiak sem éltek az első fórjukkal. A második harmad hajrájában felpörögtek a hazaiak: a 35. percben Szigeti jó ütemben érkezve egyenlített, aztán kimaradt egy fórjuk, de a következő 5 a 4 elleni lehetőséggel már éltek Vincze Péter révén. A záró felvonásnak 2-1-es gyergyói előnnyel vágtak neki a felek, a piros-fehérek próbálták növelni a vezetésüket, Rajna meccsben tartotta a vendégeket. Három és fél perccel a vége előtt emberelőnybe került az UTE, időt kért, a büntetés lejárta előtt nem sokkal pedig lehozta a kapusát, hiába.

Jégkorong Erste Liga alapszakasz
Gyergyói Hoki Klub–UTE 2–1 (0–1, 2–0, 0–0)
Gólszerzők: Szigeti (35. perc), Vincze P. (40.), illetve Kiss P. (13.)
Kapura lövések: 44–34
Kiállításpercek: 6, ill. 8 perc

(Borítókép: Gyergyói Hoki Klub)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?