Elhalasztották az oroszok az „ellenolimpiájukat”

Mégsem rendezik meg idén az oroszok a Barátság Világjátékokat, a szervezők bejelentése alapján a szeptember 15-29-re, Moszkvába és Szentpétervárra tervezett eseményt elhalasztották jövőre.

Az EFE alapján a rendezéssel megbízott egyesület azt mondta, hogy sportolókkal és nemzetközi sportszervezetekkel egyeztetve hozták meg a döntést.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tavasszal a világjátékok bojkottjára szólított fel, mert szerinte az szembemegy az olimpiai charta alapelveivel és kizárólag politikai indíttatásból akarják megszervezni.

Fotó: a World Friendship Games hivatalos honlapja

Emlékezetes, hogy a NOB tavaly felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot (ROC), mert megsértette az olimpiai chartát, amikor tagjai közé felvette az Ukrán Olimpiai Bizottság fennhatósága alá tartozó, az oroszok által törvénytelenül annektált négy ukrán régió sportszervezetét. Az ukrajnai háború miatt Oroszország sportolói kizárólag semleges színekben és egyéni sportágakban vehetnek részt a Párizsban zajló nyári ötkarikás játékokon. Mint írtuk, végül csak 15 orosz sportoló szerepel az idei olimpián.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?