FRISSÍTVE - EURO 2020: Deschampsnak nincs semmi baja Bukaresttel

Fotó: UEFA EURO 2020FRISSÍTVE: Egyre sokasodnak azok a hangok, amelyek arról szólnak, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság (EURO 2020) nyolcaddöntőjébe jutott világbajnok franciáknak nem fűlik a foguk Bukaresthez. FRISSÍTÉS: Didier Deschamps szövetségi kapitány ellenmondott a francia sajtónak.

Didier Deschamps tanítványai hétfő este 10 órakor Svájccal csapnak össze a bukaresti Nemzeti Arénában a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A világbajnok franciák már csütörtökön megérkeztek a román fővárosba, és a napok telésével egyre többen arra panaszkodnak, hogy sokkal jobban érezték magukat Budapesten. Mint írtuk, a gallok az EURO 2020 F-csoportjában szerepeltek a németekkel, a portugálokkal és a magyarokkal együtt, ez utóbbi két válogatottal a Puskás Arénában csaptak össze.

Griezmannék első panasza a hotellel kapcsolatos, ugyanis Bukarest központi sugárútján található szállodájuk környéke nagyon forgalmas és zajos. A csapatot elkísérő francia újságírók azt is felrótták Bukarestnek, hogy a román fővárosból teljességgel hiányzik az „EUROS-hangulat”, egy pár, a rendezvény logójával ellátott óriásplakát kivételével nem is érezni, hogy a város az EURO 2020 egyik helyszíne.

A szerző felvételeMíg a csoportmérkőzések során a franciák egyre növekvő szurkolótáborra számíthattak (a németek ellen Münchenben 2500-an, Budapesten a magyarok ellen 6 ezren, a portugálok ellen 7500-an biztatták Pogbáékat), addig Bukarestbe csak 1500 francia drukker teszi meg az utat. Ennek elsődleges oka, hogy az utazás nehézsége és költsége. Amellett, hogy a légitársaságok ötszörösére emelték a jegyárakat, a román főváros megközelítése sem egyszerű, az alig 2 és fél órás Párizs-Bukarest direkt járat hiányában a szurkolók csak Varsón vagy Isztambulon keresztül tudnak a meccs helyszínére repülni, ez utóbbi – átszállással - 13 órás utazást jelentene. A francia szurkolók egy másik félelme, hogy hazatértük után karanténba kerülnek, s ezzel lehetetlenné válna számukra a londoni elődöntőn és döntőn való részvétel – már amennyiben csapatuk eljut addig.

FRISSÍTÉS: Deschampsnak nincs semmilyen panasza

A francia sajtóban megjelentekre reagáltatták a francia-svájci mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón Didier Deschamps szövetségi kapitányt, aki nem értett egyet az újságírókkal. „Nagyon jól fogadtak, nincs semmilyen panaszunk. A szállodát nem mi választottuk, az UEFA bocsátotta a rendelkezésünkre, és az is nagyon szép, a körülmények nagyon jók. Örültek, hogy olyan sok szurkoló látogatott el a szállodánkhoz, sajnos a körülmények nem tették lehetővé, hogy velük közö képet készíthessünk, autogrammot osztogathassunk” – fogalmazott Deschamps. A francia szövetségi kapitány a Diadalív-stadionnal is tökéletesen elégedett volt. 

„A hőmérséklet miatt talán jobb is volt itt (Bukarestben - szerk. megj.), mint Budapesten. Itt is magas hőmérséklet fogadott, de nem a budapestihez fogható. Ismétlem, semmilyen panaszunk nincs a szállodai körülményekkel” – zárta mondandóját Didier Deschamps. 

A Franciaország-Svájc nyolcaddöntőt hétfő este 10 órai kezdettel rendezik meg a bukaresti Nemzeti Arénában. Előtte, 19 órától a koppenhágai Parken Stadionban Horvátország és Spanyolország csap össze a negyeddöntőbe jutásért.

Kapcsolódók

Kimaradt?