EL: Gólnélküli döntetlent játszott horvát ellenfelével a Vajdahunyadi Corvinul

A Kolozsvári CFR is bemutatkozott csütörtökön a nemzetközi porondon, de a többi romániai csapathoz hasonlóan nem sikerült nyernie. A Konferencia-Ligába visszaesett Paks simán győzte le ciprusi ellenfelét.

Miután összesítésben 4–2-vel kiejtette a paksiakat, az Európa Ligában folytathatta szereplését a Vajdahunyadi Corvinul csapata, amely Nagyszebenben fogadta a horvát Rijékát. Bár ebben a párharcban egyértelműen a saját élvonalában második helyen végző csapat tűnik esélyesebbnek, nem tudta megnyerni az első meccset. Kezdettől fogva szépen tartotta magát a román másodosztályban játszó Corvinul, a gólnélküli döntetlennel pedig maradt esélye az idegenbeli visszavágóra is.

Kép forrása az FC Corvinul 1921 Hunedoara Facebook oldal

Folytatódtak a selejtezők az Európai Konferencia-Ligában is, ahol a Kolozsvári CFR szintén 0–0-s döntetlent játszott hazai pályán a fehérorosz Nyeman együttesével, így Dan Petrescu csapata sem tudta győzelemmel kezdeni párharcát. A román csapatok közül bemutatkozott az Universitatea Craiova is, a 31. perctől emberhátrányban játszva kapott ki 2–0-ra a szlovén Maribor otthonában.

Korábban a magyar csapatok közül játék nélkül továbbjutott a Puskás Akadémia, ugyanis ukrán ellenfele, a Dnipro-1 visszalépett a nemzetközi porondtól. Pályára lépett viszont az Európa Ligából kieső Paks, amely ebben a sorozatban már sokkal jobban kezdett, hazai pályán 3–0-s győzelmet aratott a ciprusi AEK Larnacával szemben.

Jól kezdte a Fehérvár is az azeri Sumqait elleni párharcát idegenben. Bár a 20. percben hátrányba kerültek a magyarországiak, emberelőnyben megfordították a meccset, 2–1-re nyertek és közelebb érezhetik magukat a következő fordulóhoz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?