„Csatornapatkánynak” és „hormonális törpének” nevezték Messit a Barcelona vezetői

A nyilvánosságra került információk alapján egyértelmű, mocskos játszmák zajlottak a színfalak mögött a Barcelonánál.

A spanyol sajtóban olyan - feltehetőleg rendőrségi nyomozás során megszerzett - Whatsapp-üzenetek jelentek meg, amelyekből az derül ki, hogy a Barca előző elnökének és csúcsvezetőinek zárt csetcsoportjában meghökkentően durva modorban értekeztek Lionel Messiről és több, a klub aranykorszakát meghatározó játékosról.Lionel Messi | Fotó: Agerpres/EPA

A 444.hu szerint Roman Gomez Ponti például azt írta Bartomeu elnöknek, hogy „nem lehet ennyire rendes” egy akkora „csatornapatkánnyal”, mint Messi. A jogász azzal vádolta a sztárfocistát, hogy „diktatúrát vezetett be” az új játékosok szerződtetésében, a régiek szerződésének megújításában és a szponzori szerződések területén. Arra célozgatott, hogy Luis Suarez és Jordi Alba szerződését Messi óhaja szerint hosszabbították meg, nem is beszélve Ansu Fatiról, akinek akkoriban Messi testvére volt az ügynöke.

A jogász ezután arra panaszkodott, hogy a klub alkalmazottainak mennyi „zsarolást és durvaságot” kellett elszenvedniük „ettől a hormonális törpétől, aki az életét köszönheti a Barcának”. A klubvezető ezen felül egy alkalommal “fillérbaszónak” is nevezte a csatárt.

A klubvezetést egyébként az dühítette fel, hogy a járvány miatt anyagilag is katasztrofálisan alakuló 2019-2020-as idény végén - a Bayerntől elszenvedett 8-2-es vereség után - Messi közölte, hogy kihasználva a szerződése egyik záradékát, távozna. Ez végül nem történt meg akkor, de a viszony megkeseredett a vezetéssel, amely az év őszén a klubtagok nyomására végül lemondott.

A spanyol rendőrség az úgynevezett Barcagate-ügyben nyomozott. A klub vezetősége 2017-ben szerződést kötött egy PR-céggel, hogy irányított közösségimédia-posztokkal magasztalják Bartomeu elnököt és hangolják egyes kulcsjátékosok, köztük Messi ellen az online közvéleményt. A Barcelona a szokásos díjszabás hatszorosát fizette a cégnek, ami felveti a korrupció gyanúját.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?