Bravúros diadalt aratott az FTC ellen a Gyergyói HK, otthon vívhatja ki az Erste Liga-győzelmet

Bravúros diadalt aratott szerda este az FTC-Telekom ellen idegenben a Gyergyói HK a jégkorong Erste Liga fináléjának hatodik meccsén, így hazai pályán szerezheti meg az aranyérmet a román–magyar közös bajnokságban.

Megvan! | Fotógaléria: Beliczay LászlóGyőzelmi kényszerben léptek pályára a csapatok, hiszen hazai siker esetén a magyar bajnoki címet már elhódító Ferencváros az Erste Liga-aranyat is begyűjtötte volna, a gyergyószentmiklósiaknak pedig ez volt az utolsó esélyük, hogy történetük első EL-döntőjében a csúcsra érjenek – vagyis számukra nem volt több javítási lehetőség.

A nagy lendülettel érkező „székely gyors” már három perc elteltével vezetett Orban Brance találatával, és az első harmad végéig a hazaiak nem is találtak fogást a vendégeken. A folytatásban aztán előbb egyenlített az FTC, majd hét perc alatt újabb két gólt ütöttek a zöld-fehérek, akik talán már a meccs utáni ünneplésre készülődtek.

Az utolsó harmadban ismét magukra találtak a gyergyóiak, és kiegyenlítették a kétgólos hátrány, majd öt és fél perccel a vége előtt Bodó Cristopher góljával a győzelmet is megszerezték, így hazai pályán, a hátmeccses döntő utolsó felvonásán vívhatják ki a végső diadalt.Pedig bajnokavatásra készültek a Tüskecsarnokban...

A Ferencváros múlt héten hétfőn 3–2-re győzött, majd kedden – szintén Gyergyószentmiklóson – úgy diadalmaskodott 2–1-re hosszabbítás után, hogy 15 másodperccel a vége előtt egyenlített. Aztán pénteken már a Gyergyói HK nyert idegenben 5–3-ra, ám szombaton az FTC 3–2-re verte a székely csapatot, ezzel egy sikerre került az aranyéremtől. Csakhogy a GYHK hétfőn otthon 5–1-re nyert, így elnapolta a bajnokavatást.

Erste Liga, döntő, 6. meccs
FTC-Telekom–Gyergyói HK 3–4 (0–1, 3–0, 0–3)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–3.
A mindent eldöntő hetedik meccset március 31-én, pénteken 19.15-től rendezik Gyergyószentmiklóson.

Joggal örvendtek a vendégek | A képekre kattintva galéria nyílik

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?