banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Erste Liga: egy meccsre a győzelemtől a Ferencváros

A Ferencváros 3–2-re legyőzte szombaton a vendég Gyergyói HK-t a jégkorong Erste Liga (román–magyar bajnokság) döntőjének negyedik mérkőzésén, így már 3–1-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Volt küzdelem a negyedik meccsen is | Fotó: MTI/Illyés TiborA harmincadik magyar bajnoki címét begyűjtő Ferencváros hétfőn 3–2-re győzött, majd kedden – szintén Gyergyószentmiklóson – úgy diadalmaskodott 2–1-re hosszabbítás után, hogy 15 másodperccel a vége előtt egyenlített. Aztán pénteken már a Gyergyó nyert idegenben 5–3-ra.

Tóth Gergő, az FTC csatára nem léphetett jégre, egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert pénteken sérülésveszélyesen ütközött Devin DiDiometével.

A 3. percben Oliver Betteridge remek blokkolásából kipattant a korong az FTC védekező harmadából, ezzel Jari Silio ugrott ki, és a szóló végén Rasmus Rinne lábai között lőtt a kapuba. A Gyergyói HK egy kapuvassal válaszolt, majd a 8. percben egy gyönyörű háromszögelés végén Matias Sointu közelről volt eredményes.

Imre Patrik szépíthetett volna, ám kiugrását Arany Gergely hárította. Amíg a székely együttes pénteken felállt 0–2-ről, most hiába került emberelőnybe, mert a 12. percben a kapitány Nagy Gergő lépett ki. Szépen elfektette Rinnét és a léc alá emelt. Még az első szünet előtt szépített a Gyergyó, Silló Arnold tört be balról a palánk mellől, majd pontosan lőtte ki a hosszú sarkot.

A második harmad inkább fizikai hokit hozott, nem volt sok helyzet és lövés. A záró felvonásban erősen támadtak a vendégek, és Sebastien Sylvestre hat és fél perccel a vége előtt éles szögből, fonákkal faragott a hátrányból, mivel ezúttal Arany nem zárta jól a rövid sarkot. A csatár eddig a finálé összes találkozóján betalált. A hajrában hiába hozta le kapusát a székely csapat, nem volt esélye egyenlíteni.

Erste Liga, döntő, 4. mérkőzés:
FTC-Telekom–Gyergyói HK 3–2 (3–1, 0–0, 0–1)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–1 az FTC javára.
A következő mérkőzésnek Gyergyó ad otthont hétfőn, és ha megint nyer a zöld-fehér alakulat, akkor 2019 és 2020 után diadalmaskodik ismét az Erste Ligában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?