Erste Liga: az FTC idegenben nyerte a döntő első mérkőzését

A Ferencváros 3–2-re győzött hétfőn a Gyergyói HK otthonában a jégkorong Erste Liga döntőjének első mérkőzésén.

A két gárda egyaránt hétmeccses elődöntőt vívott, így csupán két nap pihenőjük volt, ráadásul a harmincadik magyar bajnoki címét begyűjtő Ferencvárosnak még utaznia is kellett Erdélybe.

Már a 3. percben vezetést szerzett az FTC, a harmadik hullámban érkező Jozef Hrabal lőtt a kapuba. Lendületben maradtak a vendégek, és Julius Marva a 17. percben távolról bombázott Rasmus Rinne válla fölött a hálóba.A zöld-fehérek idegenben tettek szert előnyre | Fotó: a Gyergyói HK Facebook-oldala

A második harmad elején emberelőnyben Sebastien Sylvestre csapott le a rosszul hátrapasszolt pakkra, elviharzott és fonákkal a kapuba emelt. A magyar bajnok 90 perc 42 másodperc után kapott gólt idegenben.

A 48. percben Oliver Betteridge nyúlt bele sikerrel egy távoli lövésbe a gyergyói kapus előtt, Rinne jelezte, hogy a vendégcsatár zavarta őt a védésben, ám a játékvezetők hosszas videózás után érvényesnek ítélték a találatot. Kétgólos hátrányban erősen nyomott a GYHK, és szűk öt perccel a vége előtt létszámfölényben szépített Bodo Christopher révén. Mivel a korong a lábáról pattant be, ezért ezt is újra megnézték a bírók, de nem láttak szabálytalanságot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A végén lehozta kapusát a Gyergyó, ám nem tudta hosszabbításra menteni a finálé első összecsapását.

Erste Liga, döntő, 1. mérkőzés:
Gyergyói HK–FTC-Telekom 2–3 (0–2, 1–0, 1–1)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc kedden folytatódik ugyancsak Gyergyószentmiklóson.

Kapcsolódók

Kimaradt?