Az MTVA továbbra is lehetővé teszi Erdélyben az M4 Sport elérését

Többen panaszkodtak arról Erdély-szerte, hogy a labdarúgó Eruópa-bajnokság első három napja után hétfőn már nem tudták nézni a magyar közmédia sportcsatornáján, az M4 Sporton az Eb-közvetítéseket, mert kódolták az adást.

Az MTVA közleményben reagált, és megerősítette a Maszolnak korábban tett nyilatkozatát, hogy nem kódolják le az Eb-közvetítéseket Romániában és a Felvidéken. Mégis, az erdélyi nézők visszajelzése alapján úgy tűnik, Romániában nem minden szolgáltatónál érhetők el a közmédia által sugárzott tartalmak – írták.

„A beérkezett panaszokra reagálva a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a technikai feltételeket már korábban megteremtette, az Európa-bajnokság előtt megkötött szerződése a határon túli magyar tévénézők számára is lehetővé tette, hogy kábelen történő továbbközvetítés keretében követhessék az idei kontinensviadal alatt az M4 Sport élő közvetítéseit” – olvasható a közleményben.

Idézik Székely Dávidot, az M4 Sport csatornaigazgatóját, aki szerint „a szerződéses és a technikai feltételeit is megteremtettük annak, hogy a magyarság által várt mérkőzést kábelen Erdélyben és Felvidéken is láthassák a nézők. Ezért aki rendelkezik a megfelelő előfizetéssel, és ennek ellenére mégsem tudja nézni az M4 Sport közvetítéseit, nagyon kérjük, a televíziós szolgáltatójánál jelezze és érdeklődjön”.

Hangsúlyozták, hogy a magyar fél részéről továbbra sincs akadálya annak, hogy a Romániában élő határon túli magyarok is követhessék az M4 Sport műsorait.

(A nyitókép illusztráció)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?