Australian Open: kilencedik döntőjére készül Novak Djokovics

Fotó: Twitter/AusOpenEsélyt sem adott selejtezőből jövő ellenfelének a világelső Novak Djokovics, aki  három játszmában (6:3, 6:4, 6:2) legyőzte az orosz Aszlan Karacevet az Australian Open férfi egyesének első elődöntőjében, így kilencedszer jutott be a fináléba a melbourne-i Grand Slam-tornán.

Az észak-oszétiai apától és orosz zsidó anyától származó 27 éves Aszlan Karacev élete legjobb hónapját éli, hiszen a világranglista 114. helyéről - 3 selejtezőbeli és 5 főtáblás ellenfél legyőzésével - esélyt kapott arra, hogy a világelső Novak Djokoviccsal megküzdjön az év első Grand Slam-tornájának elődöntőjében.

Karacev teljesítménye készenlétbe helyezte Djokovicsot, aki már a mérkőzés elején megmutatta, hogy az előző körökben elszenvedett hasfalsérülése már a múlté. 

A világelső hihetetlen koncentrációját mi sem bizonyítja jobban, hogy több mint egy óra alatt (6:2, 5:1-es állásig) csak egyetlen ki nem kényszerített hibát ütött. Amikor viszont esélyt adott az orosznak, akkor Karacev élt a lehetőséggel, a második játszmában vissza tudott jönni 5:4-re, de ez volt a mérkőzés legszorosabb állása. A harmadik szettben sem volt több esélye Karacevnek (6:2), aki azzal vigasztalódhat, hogy világranglistán 72(!) helyet előrelépve, hétfőtől már a 42. legjobb teniszező a világon.

Novak Djokovics pedig készülhet élete kilencedik Australian Open-döntőjére. Nem jó hír a pénteken összecsapó Danyiil Medvegyev és Sztefanosz Cicipasz számára, hogy az eddigi nyolcból egyet sem veszített el. A szerbnek a vasárnapi összességében a 28. Grand Slam-fináléja lesz, ezzel utoléri Rafael Nadalt az örökrangsor második helyén. A lista élén Roger Federer (31) áll.

Australian Open, Melbourne (80 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)

Férfi egyes, elődöntő

  • Djokovics (szerb, 1.)–Karacev (orosz) 6:3, 6:4, 6:2
  • Medvegyev (orosz, 4.)–Cicipasz (görög, 5.) (péntek, 10:30, Eurosport1)

Női egyes, elődöntő

  • Oszaka (japán, 3.)–S. Williams (amerikai, 10.) 6:3, 6:4
  • Brady (amerikai, 22.)–Muchová (cseh, 25.) 6:4, 3:6, 6:4

Kapcsolódók

Kimaradt?