Aus. Open: hazai közönség előtt döntőzhet a világelső Ashleigh Barty

A Melbourne-ben zajló Australian Open női egyesének első elődöntőjében a hazai közönség előtt szereplő ausztrál világelső, Ashleigh Barty ellentmondást nem tűrő játékkal, valamivel több mint egy óra alatt legyőzte a világranglistán 51. helyen álló amerikai Madison Keyst, és jutott be a torna döntőjébe.

Már előzetesen is ki lehetett kiáltani a világelső Ashleigh Bartyt a Madison Keys elleni elődöntő toronymagas esélyesének, és az ausztrál gyorsan igazolta is a várakozásokat. Az első játszmában Keysnek mindössze hat fogadópontot engedélyezett Barty, aki valóságos mészárlást rendezett a 27 percig tartó szettben az amerikai ellen, s 6:1-remeg is nyerte.

Keys játéka a folytatásban némileg feljavult, egy-egy labdamenet végén szép megoldásokra is futotta az erejéből, és néha Barty is megmutatta, hogy ő is emberből van, amikor elrontott néhány könnyen megnyerhető pontot. Ettől függetlenül Barty győzelméhez egy pillanatig nem férhetett kérdés, a szett közepén brékelőnybe került, ami elégnek is bizonyult számára a sikerhez.

Ezzel Ashleigh Barty pályafutása során harmadik alkalommal készülhet Grand Slam-torna döntőjére, először játszhat finálét az Australian Open női egyesében, ahol az ellenfele az Iga Swiatek–Daniele Collins mérkőzés győztese lesz.

Australian Open (kemény pálya, 75 000 000 ausztrál dollár)

Női egyes, elődöntő

  • Ashleigh Barty (ausztrál, 1.)–Madison Keys (amerikai) 6:1, 6:3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?