A város sportágaival ismerkedtek Udvarhelyen

Ötödik alkalommal rendezte meg a Sportágválasztót a VSK Székelyudvarhely és a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal. A pénteki egész napos eseményen több mint 1500 gyerek több mint húsz sportággal ismerkedhetett meg.

Fotó: Udvarhely.ro

A Székelyudvarhelyen aktívan működő sportágak börzéjét tartották meg pénteken az udvarhelyi sportcsarnokban és környékén. A VSK Székelyudvarhely és az udvarhelyi polgármesteri hivatal által ötödik alkalommal megrendezett Sportágválasztót azzal a céllal hívták életre, hogy a gyerekekkel minél több sportágat megismertessenek, illetve hogy lehetőséget is biztosítsanak ezek kipróbálására.

A szervezők előzőleg leértesítették a város és a környékbeli tanintézményeket, így pénteken 10 órától szervezett csoportokban, pedagógusi kísérettel érkeztek a kisiskolások. A korábbi évekhez hasonlóan, aki a nap során legalább öt sportágat kipróbált, és ezzel begyűjtött öt matricát, részt vehetett a délután 5 órakor kezdődő sorsoláson, ahol a kerékpározáshoz szükséges felszereléseket és eszközöket nyerhetett.

Fotó: Udvarhely.ro

Idén több mint húsz sportágba lehetett belekóstolni: aikido, atlétika, asztalitenisz, birkózás, bowling, hegyimentés és falmászás, floorball, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, lovaglás, ökölvívás, pumptrack, rally, sakk, shotokan, tánc, tenisz és úszás.

Érdeklődésben nem volt hiány, mintegy 1500 diák látogatott el tanítóik, tanáraik kíséretében a Sportágválasztóra, de a délutáni órákban bőven akadtak családok, akik egyénileg érkeztek az eseményre. Még a saját sportágainkat bemutató fiatalok is beszálltak a körforgásba, egy adott pillanatban a hokisok sakkoztak, a karatésok kézilabdáztak, még a hétvégi országos tekwando-bajnokságra érkező gyerekek is beszálltak egy kis kosarazásra.

Fotó: Udvarhely.ro

A szervezők gyümölccsel és frissítőkkel látták el a résztvevőket, a nap folyamán több tíz kosár alma, több száz palack ásványvíz és több száz csoki fogyott el pénteki eseményen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?