A sport iránti szeretet köti össze a VII. Sportolimpia résztvevőit

A héten zajlik Kolozsváron a VII. Erdélyi Magyar Középiskolások Sportolimpiája, amelyen 24 iskola közel nyolcszáz diákja mérkőzik meg egymással 11 sportágban. Kíváncsiak voltunk, hogyan érzik magukat a diákok verseny alatt, és mi tetszik nekik a legjobban a Sportolimpiában, ezért kilátogattunk a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Sportparkjába, hogy kifaggassuk őket.

Mint megtudtuk, a diákoknak leginkább az tetszik az idei Sportolimpián, hogy régi ismerősökkel találkozhatnak újra és belekóstolhatnak a nagyvárosi életbe. A legtöbbjüket azonban a sport iránti szeretet köti össze, a megkérdezettek elmondták, győzni jöttek a Sportolimpiára, és ezért apait-anyait beleadnak a játékokon.

Kérdésünkre Tamási Edmund Roland, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum sporttanára elmondta, a csapattal már december óta készülnek a Sportolimpiára. „Szerintem a sportnak nagyon nagy hatása van a gyerekek kapcsolatteremtésére. Egymással ismerkednek, vetélkednek a fair play szellemében. Nagyon sok barátság, kapcsolat köttetik itt, és nem utolsó sorban megismerik Kolozsvárt” – jelentette ki. Utóbbi szerinte azért is különösen fontos, mert a diákjai legtöbbje a kincses városban folytatja tovább tanulmányait, a Sportolimpia révén pedig megismerhetik a nagyváros előnyeit és hátrányait. Hozzátette, észrevehető a diákok játékán, hogy maximálisan odateszik magukat, és élvezik is.

A VII. Sportolimpia szeptember 19. és 23. között zajlik, az eseményen Erdély 24 iskolájából közel 800 diák mérkőzik meg egymással 11 sportág összesen 45 versenyszámában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?