A motorsportkedvelők Mekkája lesz hétvégén a Transilvania Motor Ring

A Marosvásárhelyhez közeli Cserged területén található Transilvania Motor Ring versenypályán szervezik meg szeptember 7-én és 8-án a Supermoto Világbajnoki futamot. Ekkora volumenű mostorsport versenyt először szerveznek Romániában.

Az esemény beharangozóját sajtóértekezlet keretében tartották meg. Mint elhangzott: 14 ország 21 versenyzője áll rajthoz, azaz a világ legjobbjait láthatják a nézők. A Románia GP futamot 96 országban közvetítik, több mint 30 millió motorsport-rajongó számára kínál szórakozási lehetőséget.

A szerző felvétele

Péter Ferenc, Maros Megyei Tanácselnök elmondta, jó beruházásnak bizonyult a csergedi pálya, hiszen majdnem minden hétvégén szerveznek rendezvényeket. A versenyektől, a gyakorlatozásig mindenre van lehetőség azon a pályán, ezzel a világbajnoksággal pedig a motorsport nemzetközi térképére is felkerült. 2022-ben 119 eseményt szerveztek a Transilvania Motor Ring pályán, 2023-ban 203 esemény zajlott. 2024-ben, augusztusig bezárólag, 174 eseményt bonyolítottak le, és a következő hónapokban, december végéig a naptár 55%-ban foglalt. Ennek a létesítménynek a működtetésétől a sportág és a turizmus fellendítését is remélik. 

A szerző felvétele

Thomas Răzvan Moldovan, az Országos Sporthatóság alelnöke, államtitkár közölte, sokan szkeptikusok voltak az esemény létrejöttét illetően, de összefogással, kis költségvetéssel, sok önkéntes és sportszerető személy bevonásával sikerült megszervezni a motorsport Forma 1 futamának számító rendezvényt.

Romániában az eseményt a TVR közvetíti.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?