Idéntől bajnoki futamokat rendeznek a Transilvania Motor Ringen

Partnerségi megállapodást köt a Román Autósport Szövetség a Transilvania Motor Ring vezetésével. Ennek értelmében idéntől számos hazai bajnoki futamot rendeznek a Maros megyei Cserged közelében lévő motorsport pályán – számolt be az Erdély TV.

A motorsport parkot tavaly november elején avatta fel hivatalosan a Maros megyei önkormányzat. A pályát autósok és motorosok is birtokba vehették. A vezetési élmény akkora sikert aratott a versenypilóták körében, hogy erre a Román Autósport Szövetség is hamar felfigyelt. A szakszövetség honlapján jelentette be, hogy partnerségi megállapodást kötne a Motorring üzemeltetőivel.

A motorsport park menedzsere az ETV híradójának megerősítette: hamarosan aláírják a vonatkozó szerződést. „A Román Autósport Szövetség, tudomásom szerint, mintegy 16 országos bajnokságot szervez. Ezek közül 6-7-et el tudnak hozni a mi pályánkra. Ez rendkívül fontos a megye számára, hiszen amikor megálmodtuk ezt a projektet, a turizmus fellendítésére is gondoltunk. Láthattuk a motorsport park megnyitó rendezvényén, hogy óriási az érdeklődés a pálya iránt. Akkor is több mint 10 ezer látogatónk volt” – mondta Thomas Moldovan.

A Transilvania Motorringen olyan rangos versenyeket lehet szervezni, mint például a time-attack, vagy az úgynevezett drag race. A motorsport park menedzsere ugyanakkor elmondta: a pálya nemzetközi hitelesítése is folyamatban van.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?