A grúzokat se tudták legyőzni a trikolórok

Sorozatban harmadik összecsapásán is vesztesen hagyta el a pályát a Mirel Rădoi vezette román válogatott, amely szerda este 2-1-re kikapott Ploiești-en a grúz nemzeti tizenegytől. A közeljövő sem kecsegtet sok jóval, ugyanis a román válogatott vasárnap az Európa-bajnokságra készülő Anglia ellen játszik tesztmérkőzést Middlesbrough-ban.

565 nap után játszhatott ismét nézők előtt a román válogatott, amely szerda este a ploiești-i Ilie Oană stadionban fogadta Grúzia/Georgia (a köznyelvben előbbi, hivatalos kommunikációban utóbbi honosult meg – szerk. megj.) legjobbjait. A Bayern München és a francia válogatott legendás balhátvédje, Willy Sagnol által irányított kaukázusbeliek a mérkőzés elején egyenlő partnereinek bizonyultak a házigazdáknak, a mérkőzés 36. percéig kellett várni, hogy az első nagy gólhelyzetet feljegyezhessük. A Glasgow Rangers-szel bajnoki címet szerző Ianis Hagi ekkor kiharcolt egy szabadrúgást, amit maga el is végzett: bombája a felső lécről pattant vissza. A biztató helyzet után jött a hidegzuhany, ugyanis szünet előtt pár perccel a román válogatott emberhátrányba került: Florin Tănase rosszul reagálta le a grúz erőszakos letámadását, és visszaütött.

Fotó: AgerpresA második félidőben a megfogyatkozott román válogatott taktikát váltott, többnyire ellentámadásokra alapozta játékát. A vendégek egyre magabiztosabban közelítették meg Andrei Vlad kapuját és a 61. percben megszerezték a mérkőzés első gólját is, amikor Mikautadze védhetetlenült lőtt a tizenhatosból a román kapuba. Alig két perccel később egyenlíthettek volna Rădoi tanítványai, viszont az Andrei Ivan buktatásáért megítélt büntetőt Răzvan Marin fölé rúgta. Az akció egyúttal az emberhátrányos helyzet megszűnését is jelentette, ugyanis a craiovai csatárt buktató Kvirkveliát is kiállította a játékvezető.

Az egyenlítésért küzdő trikolórok egyre nagyobb kockázatokat vállaltak, aminek a 72. percben meglett a böjtje, Aburdzsania találatával már 2-0-ra vezettek a grúzok. A román válasz gyorsan érkezett Andrei Ivan találatával, így a házigazdák a hátramaradó negyedórában az egyenlítésért harcolhattak. Legközelebb az egyenlítéshez Nicolae Stanciu állt, de lövése nem találta el a kaput.

A román válogatott vasárnap este 19 órai kezdettel Angliával játszik újabb felkészülési mérkőzést. Az első hivatalos összecsapás három hónap múlva, szeptember 2-án lesz a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjében Izland ellen. A J-csoport további ellenfelei Németország, Észak-Macedónia, Örményország és Liechtenstein.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?