Vb-selejtezők: háromgólos magyar győzelem San Marinóban, román vereség a németektől

A magyar labdarúgó-válogatott 3–0-s győzelmet aratott vasárnap San Marino vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában, míg Románia hazai pályán 1–0-ra kikapott Németországtól.

I-csoport

Az első percek tapogatódzó játéka után a magyar válogatott egyértelmű fölénybe került, a hazaiak innentől csak elvétve lépték át a félpályát. A magyarok jobbára meddő mezőnyfölénye szűk negyedóra alatt góllá érett, a csapatkapitány Szalai Ádám talált a kapuba büntetőből. Az előnyt hamar megnyugtatóvá tehette volna Sallai: szabadrúgását kézzel blokkolták a büntetőterületen, a 11-esét viszont a hazai kapus hárította a 20. percben. A szünetig hátralévő időben ugyan teljesen beszorult San Marino csapata, de a betömörülő védekezésén nem igazán talált rést a magyar csapat.

Marco Rossi szövetségi kapitány a szünetben kettős cserével frissítette együttesét, amelynek játéka kombinatívabbá, emiatt pedig egyúttal veszélyesebbé vált. Ekkor már akadt dolga a San Marinó-i kapusnak, de a befejezések többségébe továbbra is hiba csúszott. A meccset végleg eldöntő második gólt aztán Sallai szerezte fejesből. A hátralévő időben a fáradó házigazdákkal szemben egyre több helyzetük volt a magyaroknak, de Benedettini többször bravúrral védett, egy ízben pedig egy védő tisztázott a gólvonalról. A végeredményt a magyarok harmadik 11-eséből Nikolics állította be.Szalai Ádám vezéregyénisége volt a magyar csapatnak | MLSZ Twitter-csatornája

A magyar válogatott mostani sikerével ötből ötödször múlta felül San Marinót, amely most sem úszta meg háromgólos különbség alatt.Marco Rossi – aki a csereként beállt Géresi Krisztián személyében újoncot is avatott – együttese immár nyolc találkozó óta veretlen.

„Az első félidőben egy kis nyugalom hiányzott néhány szituációban a játékunkból. Ha meglett volna a második gól, könnyebb lett volna a folytatás, de kihagytuk a második tizenegyesünket. A cserék után sokat javult a játékunk minősége, sokat elárul a mérkőzés képéről, hogy a hazaiak kapusa volt a mezőny legjobbja ezen a mérkőzésen" – értékelte a látottakat az olasz szakvezető.

San Marino–Magyarország 0–3 (0–1), gólszerzők: Szalai Á. (13., 11-esből), Sallai (71.), Nikolics (88., 11-esből)
Lengyelország–Andorra 3–0 (1–0), gólszerzők: Lewandowski (30. és 55.), Swiderski (88.).
Albánia–Anglia 0–2 (0–1), gólszerzők: Kane (38.), Mount (63.)
Az állás: 1. Anglia 6 ponttal, 2. Lengyelország 4 (6–3), 3. Magyarország 4 (6–3), 4. Albánia 3, 5. Andorra (0–4), 6. San Marino 0 (0–8).

Marco Rossi elárulta, a német klubokkal kötött megállapodás értelmében, Willi Orbán és Sallai Roland visszatér Lipcsébe, illetve Freiburgba, azaz rájuk már nem számíthat szerdán Andorrában, ahol ugyanilyen hozzáállást vár a játékosaitól.

J-csoport

A csoport rangadóján az Izland elleni győzelemmel kezdő Németország Bukarestben lépett pályára az Észak-Macedónia elleni sikerrel rajtoló román válogatott vendégeként. A németek nagy elánnak kezdtek, ennek pedig hamar meg is lett az eredménye: Antonio Rüdiger felívelése után Kai Havertz középre tette a labdát, amelyet Serge Gnabry közelről a kapuba passzolt.

 

A folytatásban is fölényben játszottak a vendégek, több helyzetet is kialakítottak, újabb gól azonban nem született, így a németek 1–0-ra nyertek.

Románia–Németország 0–1 (0–1), gólszerző: Gnabry (17.)
Észak-Macedónia–Liechtenstein 5–0 (1–0), gólszerzők: Bardi (7.), Trajkovszki (51. és 54.), Elmasz (62.), Nesztorovszki (82., 11-esből)
Örményország–Izland 2–0 (0–0), gólszerzők: Barszegjan (53.), Bajramjan (74.)
Az állás: 1. Németország 6 ponttal (4–0), 2. Örményország 6 (3–0), 3. Észak-Macedónia 3 (7–3), 4. Románia 3 (3–3), 5. Izland 0 (0–5), 6. Liechtenstein 0 (0–6).

Szerdán a román válogatott Örményország vendége lesz.

(Nyitóképen: A román játékosok hiába próbálják megállítani Serge Gnabry-t | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?