Liga 1: megbotlott a Sepsi OSK a Concordia Chiajna ellen

Hétfőn este, hazai pályán veszített a Concordia Chiajna csapata ellen, és egy helyet veszített a labdarúgó Liga 1 alsóházának ranglistáján. Ezzel megszakadt a sepsiszentgyörgyi focicsapat hét forduló óta tartó veretlenségi sorozata.

A hétfő esti Concordia elleni 2-0-ás vereség azért is érte hidegzuhanyként a háromszéki szurkolókat, mert legutóbb a piros-fehér csapat fölényesen nyert a Bukaresti Dinamó ellen, így jogosan reménykedhettek abba, hogy meg tudják verni a gyengébb játékerőt képviselő chiajnai csapatot is. 

A sepsiszentgyörgyi stadionban ismét telt ház előtt zajló mérkőzés gyengén kezdődött a hazai csapat számára, fontosabb helyzetek nélkül, ezzel szemben a vendégcsapatnak már az összecsapás 28. percében sikerült kapuba találnia. Ezután az éledező Sepsi OSK támadásba lendült az egyenlítés reményében, de az első félidő záró momentumaként Kuku fejese a kapufán pattant.

A második félidőben Eugen Neagoe edző két cserét is végrehajtott, Filipe Olivierat és Hadnagy Attilát is pályára küldte. A Sepsi OSK ismét támadásba lendült, és a két frissen pályára lépett játékos gólt is szerzett, amit viszont a bíró nem adott meg, miután a partjelzőtől azt a – nagy valószínűséggel hibás - jelzést kapta, hogy a gólpassz a partvonalon túlról érkezett a kapuba rúgó Hadnagy Attilához.

Ezt követően ismét a Concordia Chiajnának kedvezett a játék állása, hiszen a 66. percben Paul Batinnak sikerült másodjára is a sepsiszentgyörgyiek kapujába találnia. A mérkőzés utolsó részében a Sepsi OSK hiába próbált erőltetett menetben betalálni az ellenfél kapujába, a mérkőzés állásán nem sikerült változtatniuk.

A sepsiszentgyörgyi csapat nyolc forduló óta az első vereségét volt kénytelen elkönyvelni, így jelenleg a labdarúgó 1. Liga alsóházának 4. helyére esett vissza. A következő fordulót szombaton 13 órától játssza a Sepsi OSK, amely az FC Voluntari otthonába látogat.

A korábbiakhoz képest a hétfői, sepsiszentgyörgyi mérkőzés egyik látványos változása volt még, hogy nem az eddigi őrzővédő cég látta el a pálya biztonsági feladatait. Ennek oka feltehetően az, hogy múlt héten a bukaresti Dinamó elleni mérkőzésen egy fővárosi szurkoló a kijátszotta a biztonságiak figyelmét, a hazai szurkolók előtti kerítésről letépett egy magyar zászlót és végigrohant vele a pályán, a biztonságiaknak csak későre sikerült földre teperniük. A Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) fegyelmi bizottsága május 9-én dönt arról, hogy az incidens miatt miként bírságolja meg a mérkőzést megrendező sepsiszentgyörgyi klubot.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?