Liga 1: visszaelőzte a FCSB-t a Kolozsvári CFR

Mario Camora 75. percben szerzett góljával győzte le a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásának 8. fordulójában a CSU Craiovát és vette át – legalább hétfő estig – a tabella első helyét a FCSB-től.

A fővárosi csapat hétfőn este, 20.45-től a Poli Iași otthonában lép pályára és egy esetleges sikerrel visszaveheti listavezetői a pozíciót.

A kolozsvári vasutasok azzal a tudattal futottak ki szombaton este a Constantin Rădulescu stadion gyepére, hogy a bajnoki esélyeik életben tartásához mindenképpen meg kell nyerniük hátramaradó három összecsapásukat. A tabellát vezető FCSB-nek ugyan csak 2 pontos előnye volt a 8. forduló előtt, viszont a direkt eredmény a fővárosaik mellett szól, így a CFR csak akkor nyerheti meg fennállásának 4. bajnoki címét, ha 3 ponttal többet gyűjt a lehetséges kilencből a FCSB-nél. A vastuasok a CS U Craiova után az Astra Giurgiuhoz látogatnak, majd az idényt hazai pályán a bajnok FC Viitorul ellen zárják. Ezzel szemben a FCSB hétfőn este a Poli Iașihoz látogat, majd újabb kiszállása lesz Craiovára, a szezont pedig otthon zárja az Astra Giurgiuval. Összegezve:

a FCSB-nek legalább egy mérkőzését el kell veszítenie, vagy kétszer is döntetlent kell játszania a CFR három győzelme mellett

ahhoz, hogy a kolozsváriak ünnepelhessenek.

Dan Petrescu tanítványainak első próbatétele a tabella 3. helyén álló CS U Craiova volt, amely kissé tartalékosan, de két villámgyors csatárával - Mirtriță és Băluță - állt ki. Nem kellett sokat várni az első óriási gólhelyzetre, a 4. percben Sebastian Mailat hagyta maga mögött védőjét és tört be az oltyán tiznehatosba, ám lövése elakadt Popescu lábában. A kipattanót Deac felső lécre fejelte. 

Ezt követően egyre nyomasztóbb volt a CFR mezőnyfölénye, a vasutasok teljes pályás letámadásával nem tudott mit kezdeni Devis Mangia legénysége, amely megoldások hiányában többnyire kirúgta a labdát és várta a CFR támadásait. 

Mivel a gól csak nem érkezett, mind a hazai játékosok, mind pedig a nézők egyre ingerültebbekké váltak. A lelátók dühe egyre gyakrabban fordult a hetek óta pocsák formában futballozó Deac ellen, akinek egy-egy rossz passzát füttyszó kísérte.

Szünet után sem változott a sokáig a játék képe, az időkrízisben levő Dan Petrescu pedig friss erőkkel próbált életet lehelni az elhaló támadásaiba. A megmentő találat a 76. percben esett, amikor Mario Camora 18 méterről jó eltalált lövéssel mattolta Popescut. 

Tanulva az előző mérkőzések hibájábül, amikor a vezetést megszerzése után a vasutasok visszavunultak és ez rendre megbosszulta magát, a CFR továbbra is fenn maradt és folytatta letámadások taktikáját. Kevesen múlt, hogy ennek ellenére nem fordult gyászossá a hangulat, ugyanis Vasile Avram játékvezető a 92. percben büntetőt ítélt a vendégeknek Djokovic óvatlan megmozdulásánál. A tizenegyest kivédte Arlauskis, hétfőn este pedig minden vasutas a Poli szurkolója lesz. 

A mérkőzés után Dan Petrescu segédjét küldte a televíziós villáminterjúra, a CFR edzőjét annyira kimerítette az összecsapás, hogy a csapatorvos segítségére szorult.

Labdarúgó Liga 1,
play-off, 8. forduló
FC Viitorul-Astra 1-1
Kolozsvári CFR–CSU Craiova 1-0
Poli Iași– FCSB (hétfő, 20.45)
play out, 8. forduló
Temesvári Poli-Voluntari 1-3
Juventus-FC Botosani 0-3
Szászmedgyesi Gaz Metan-Dinamo 2-3
Sepsi OSK–Concordia Chiajna (hétfő, 18.00)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?