Liga 1: fővárosi gigászokkal csapnak össze a „magyar” csapatok

A labdarúgó Liga 1 mindkét, „magyarnak” tartott csapata bukaresti ellenféllel csap össze a bajnokság rájátszásának 7. fordulójában.

A felsőházi rájátszásban érdekelt, a bajnoki címre is esélyes Kolozsvári CFR vasárnap este a Nemzeti Arénában vív ki ki csatát a tabella első helyén álló FCSB-vel, amelyet Dan Petrescu legénysége egy esetleges győzelemmel meg is előzhet. A két csapatot jelenleg 2 pont választja el, a FCSB-nek 42 pontja, a CFR-nek pedig 40 pontja van. 

Az alsóházi rájátszásban parázs meccsre számíthatnak hétfőn délután a sepsiszentgyörgyi stadionba kilátogató nézők. A Sepsi OSK-Bukaresti Dinamo összecsapásra pillanatokon belül szétkapkodták a jegyeket - több száz belépőre a klub alkalmazottai tették rá a kezüket - és a fővárosból is több száz fős galerit várnak. Ez utóbbi részlet joggal aggasztja a hatóságokat, ugyanis a Dinamo tábora több alkalommal is bizonyította magyarellenes irányultságát. Legutóbb épp a héten rótt ki a belügyi kötődésű klubra 10 ezer lejes bírságot az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a „Kifelé a magyarokkal az országból” magyargyalázó rigmusért.

Adománygyűjtés a szurkolótárs rákos fiáért

A Sepsi OSK-Bukaresti Dinamo mérkőzésen jótékonysági gyűjtést szervez a Székely Légió az egyik szurkolótárs beteg fiáért. Amint az alábbi felszólításból is kiderül, a 18 éves fiatalembernél nemrég diagnosztizálták a rákos megbetegedést és a Németországban elvégzendő beavatkozás anaygi költségeinek fedezéséhez kérik a mérkőzésre kiálogató nézők támogatását. 

 
Labdarúgó Liga 1,
play off, 7. forduló
CS U Craiova-Viitorul (szombat, 20:45)
FCSB-Kolozsvári CFR (vasárnap, 20:45)
Astra-CSM Poli Iaşi (hétfő, 20:45) 
play out, 7. forduló
FC Voluntari-Juventus (péntek, 20:45)
Temesvári ACS Poli-Concordia (szombat, 18:00)
Szászmedgyesi Gaz Metan-FC Botoşani (vasárnap, 17:30)
Sepsi OSK-Dinamo (hétfő, 18:00) 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?