Ezt a büntetést kapta a magyar zászlót „elrabló” dinamós szurkoló

Egy évig nem nézhet meg helyszínen egyetlen hivatalos labdarúgó mérkőzést sem és 1000 lejes büntetést kénytelen kifizetni az a fővárosi szurkoló, aki a Sepsi OSK-Bukaresti Dinamo hétfői mérkőzésének ráadásperceiben magyar zászlót rabolt a hazai szurkolóktól majd berohant vele a pályára. 

A döntést Adrian Stoian, a brassói csendőrség bevetési egységének szóvivője jelentette be.

Mint arról a helyszíni tudósításban beszámoltunk, a labdarúgó Liga 1 alsóházi rájátszásának 7. fordulójában a Sepsi OSK hazai pályán fogadta a Bukaresti Dinamót. Az indulatok a mérkőzés ráadásperceiben szabadultak el azt követően, hogy Tandia belőtte a hazai csapat második gólját is. Ekkor egy, a Székely Légiónak fenntartott szektorban meglapuló dinamós szurkoló letépte a kerítésre kifeszített magyar zászlót, és beszaladt vele a pályára.

A rendfenntartók utána szaladtak, de még arra is volt ideje, hogy belerúgjon a középkezdéshez elhelyezett labdába. A férfit végül a csak a másik térfélen, a Dinamó szurkolóinak szektora előtt sikerült földre teperni. Amíg a rendfenntartók a pályára beszaladó ultrával voltak elfoglalva, a fővárosiak áttörték a védőkerítést, és be akartak rohanni a pályára, hogy megvédjék társukat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?