Australian Open: lehengerlő játékkal jutott elődöntőbe Simona Halep

Bizonytalan kezdés után esélyt sem adott cseh ellenfelének az Australian Open szerdai negyeddöntőjében Simona Halep. Karolína Plisková legyőzésével (6:3, 6:2) a legjobb négy közé jutott a román teniszező. Ez a legjobb teljesítménye az eddigi ausztráliai Grand Slam tornákon.

Simona Halep tétován kezdte a hatodik kiemelt cseh játékos elleni mérkőzést, az első 3 gémet elveszítette. Ezután azonban fordulat állt be a játékában, és zsinórban 9 gémet megnyert. Pliskovának egyszerűen nem volt ellenszere a román lány lehengerlő támadásaira.

Halepnek mindössze 1 óra 12 percre volt szüksége, hogy elérje eddigi legjobb eredményét Melbourne-ben, miután 2016-ban és 2017-ben is kiesett az első fordulóban. Halep az első román női teniszező, aki eljut az Australian Open elődöntőjéig.

Pályafutása során a román lány két Grand Slam-döntőt játszott, mindkettőt Roland Garrosban (2014, 2017), és két elődöntőt, egyet Wimbledonban (2014) és egyet az US Openen (2015).

Az első játszma rosszul kezdőtött Halepnek: Plísková 3-0-ra vezetett és labdája volt a 4-0-hoz, ám ezt hárította, majd hat játszmát hozott zsinórban, 6-3-ra nyerve az első szettet. A második játszmában ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta: az első három játékot megnyerte, és innen már nem engedett, Plisková ugyan kétszer megnyerte az adogatását, de Halep magabiztos játékkal 6-2-re nyerte a szettet. 

A román lány egyetlen ászt sem ütött a mérkőzésen, az erős szerváiról híres cseh lánynak is csak kettő sikerült. Simona 4 kettőshibát vétette, a cseh hármat, ám a világelső összességében végig jobban adogatott. Halep megnyerte break-labdáinak felét (5/10), 20 nyerőt és 10 ki nem kényszerített hibát ütött, Plisková break-labdáinak negyedét értékesítette (1/4), 21 nyerője mellé 28 ki nem kényszerített hibát ütött.

Az elődöntőben az amerikai Madison Keyst búcsúztató német Angelique Kerber lesz Halep ellenfele. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?