Kolozsvári kosár Eb: a horvátok még nem mutatták ki a foguk fehérjét

A horvátok takarékos játékkal is 38 pontos győzelmet (107-69) arattak utolsó kolozsvári mérkőzésükön a szakág Európa-bajnoksága C-csoportjának zárónapján a motiválatlan Csehország ellen.

Bojan Bogdanovic a dél-szlávok legeredményesebb játékosa úgy dobott 25 pontot, hogy először a 15 percben lépett pályára. Mellette a másik nagyágyú, Dario Saric vitte a prímet, a Philadelphia 67ers légiósa double/double-t ért el (18 pont, 10 lepattanó).

A horvátok játékerejéről valójában egyetlen mérkőzésen, a címvédő spanyolok ellenin kaptunk információt, Aco Petkovic (a néhai kosárlegenda Drazen Petrovic testvére - szerk. megj.) legénysége az isztambuli egyenes kieséses szakaszban fogja majd kimutatni a foga fehérjét.

A múlt Eb-t a 7. helyen végző csehek csalódottan mennek haza Kolozsvárról, a továbbjutás reményével érkeztek és a házigazda Románián kívül mindenkitől kikaptak. Igza ugyan, hogy három meghatározó játékosuk - köztük az Euroliga-győztes Jan Vesely, Ondrej Baldvin és a honosított amerikai Blake Schilb - is hiányzott. A legfájóbb számukra a továbbjutás szempontjából létfontosságú, a magyaroktól elszenvedett vereség lehetett.

Eredmény

  • Horvátország-Csehország 107-69

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?