Nagyon átalakul a bajnokesélyesként emlegetett Kolozsvári CFR

Amióta Dan Petrescut kinevezték a mellőzött Vasile Miriuță helyére, alig telt el nap úgy, hogy a Kolozsvári CFR vezetői ne jelentsenek be új igazolásokat. Június 30-ig bezárólag több mint egy kezdőcsapatnyi, tizenhárom új labdarúgóval egyezett meg a klub, köztük van a visszatérő Juan Emmanuel Culio is.

Május közepén Iuliu Mureșan klubelnök azt mondta, a következő szezon csapatát Ciprian Deac és Camora köré fogják építeni. A Steauához csalogatott dési középpályás és a portugál balhátvéd valóban a „vasutasoknál” marad, de amikor a sportsajtóban már arról lehetett olvasni, hogy Urko Vera személyében rutinos baszk középcsatár érkezik a CFR-hez, Vasile Miriuță állása is biztosnak tűnt.

Nyilatkozataiban maga Mureșan is megerősítette posztján a korábbi magyar válogatott labdarúgót, aki a bizonytalan időkben is kitartott a kolozsvári klub mellett. A nagybányai vezetőedzőt azonban váratlanul leváltották. Időközben a CFR ügyintézői közé bekerült Bogdan Mara, akinek kezdeményezésére Dan Petrescu lett az új szakvezető.

Előzőleg sokáig kérdéses volt, hogy megszűnik-e a fizetésképtelenségi eljárás a klubbal szemben. A tét az európai kupaindulás volt, és Iuliu Mureșan május végén nagyon jó hírt kapott a törvényszéktől.

A következő idénynek tehát már Petrescuval a kispadon vágnak neki a kolozsváriak. A cél pedig nem más, mint megnyerni a Liga 1-et és visszakerülni a Bajnokok Ligájába.

Kell egy kapus!

Ami a játékoskeretet illeti, máris nagy a mozgolódás. Liviu Antal, Ionuț Larie, Dan Roman, Tomislav Sorsa és Tomislav Gomelt távozott a CFR-től, ugyanakkor a szabadon igazolható játékosok listáján is olyan neveket találunk, mint Tiago Lopes, Andrei Mureșan, vagy Juan Carlos Real Ruiz.

Cserében több román, de főleg külföldi játékos érkezett, többek között Ovidiu Hoban, Srdjan Luchin, Emmanuel Culio és Jeremy Bokila is megfordult korábban a román bajnokságban. A klubhoz ugyanakkor visszatérhet Veres Szilárd, már csak az a kérdés, hogy a vezetők mit terveznek a fiatal kolozsvári középpályással, aki legutóbb a Gyirmót FC-nél focizott kölcsönben.

Ami biztos, a CFR-nek szüksége lesz egy új kapusra, miután Traian Marc visszavonult és Cosmin Vâtcă maradása sem biztos. A hírek szerint a fellegváriak Silviu Lung Jr-t szemelték ki a posztra, de a válogatott kapussal mindeddig nem sikerült megegyezni.

A Kolozsvári CFR június 24. és július 7. között a szlovéniai Mariborban edzőtáborozik.

Nyári újdonságok a Kolozsvári CFR-nél

Érkezett

Ovidiu Hoban (34 éves román védekező középpályás) – Hapoel Beer Seva, ingyen
Srdjan Luchin (31 éves román középhátvéd) – Levszki Szófia, ingyen
Urko Vera (30 éves spanyol középcsatár) – CD Mirándes, ingyen
Thierry Moutinho (26 éves portugál jobbszélső) – RCD Mallorca, ingyen
Pelayo Novo García (26 éves spanyol középpályás) – Elche CF, ingyen
Yasin Hamed (17 éves román jobboldali középpályás) – Pandurii Tg. Jiu, ingyen
Paulo Vinícius (32 éves brazil középhátvéd) – Apollon Limassol, ingyen
Emmanuel Culio (33 éves argentin középpályás) – RCD Mallorca, ingyen
Alexandru Vlad (27 éves román balhátvéd) – Dnyipro, ingyen
Jeremy Bokila (28 éves kongói középcsatár) – Akhisarspor, kölcsönben
Szasa Balics (27 éves montenegrói középhátvéd) – FK Szarajevo
Cristian Manea (19 éves román jobbhátvéd) – Apollon Limassol, kölcsönben
Marius Coman (20 éves román középcsatár) – Academica Clinceni
Visszatért: Veres Szilárd (21 éves romániai középpályás) – lejárt a Gyirmót FC-vel kötött kölcsönszerződése

Távozott: Liviu Antal – – – – > Zalgiris (ingyen); Ionuț Larie – – – – > FCSB (ingyen); Dan Roman – – – – > Aradi UTA (ingyen); Tomislav Sorsa – – – – > NK Osijek; Tomislav Gomelt – – – – > Bari (lejárt a kölcsönszerződése)
Szabadon igazolhatóvá vált: Andrei Tinc, Dino Spehar, Tiago Lopes, Cosmin Vâtcă, Andrei Mureșan, Juan Carlos Real Ruiz.
Visszavonult: Traian Marc

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?