Liga 1: egy csapatban a légiósok krémje

A Román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) munkatársai a statisztikai mutatók alapján összeállították a Liga 1 legutóbbi idényének idegenlégiós álomcsapatát.

A legjobb 11 közé a következő játékosok kerültek be: Nicolae Calancea (moldovai, CSU Craiova) – kapus; Romera Navaro (spanyol, Dinamo), Kévin Boli (francia, FC Viiitorul), Jaszmin Trtovac (szerb, Medgyesi Gázmetán), Marko Momcsilovics (szerb, FSCB) – hátvédek; Filipe Nascimento (portugál, Kolozsvári CFR), Hriszto Zlatiniszki (bolgár, CS Universitatea Craiova), Fernando Boldrin (brazil, Astra Giurgiu/FCSB), Eric de Oliveira (brazil, Medgyesi Gázmetán) – középpályások; Harlem Gnohéré (francia, Dinamo/FSCB), Adam Nemec (szlovák, Dinamo) – csatárok.

​A szezon során összesen 118 külföldi labdarúgó szerepelt a román bajnokságban – az utóbbi tíz idényt nézve ez a legkisebb szám.

A Dinamónál fordult meg a legtöbb légiós, szám szerint 16, a bukaresti klubot a CSU Craiova követi 15 játékossal, majd az Astra Giurgiu (14) és a Kolozsvári CFR (12) következik a rangsorban. A FCSB, a Medgyesi Gázmetán és a CSM Poli Iași egyaránt tíz külföldi futballistát foglalkoztatott. A lista végén a Temesvári Poli (5), a Concordia Chiajna (4) és az FC Voluntari (3) található.

A légiósok 36 különböző országból érkeztek, legtöbb játékost Horvátország adott a Liga 1-nek (15-öt), ebben a tekintetben Brazília a második 13 sportolóval, míg a harmadik Portugália kilenc emberrel.

Kapcsolódók

Kimaradt?