Várják a Székely Maraton versenyzőit

A Csíkszeredai Városnapok keretében szervezik meg immár 16. alkalommal a Tusnád Ásványvíz Székely Maratont. A versennyel nemcsak a hosszútávfutás hírnevét öregbítené a városvezetés és a főtámogató, hanem Csíkszereda és a Székelyföld imázsépítését is segítik általa.

A csíkszeredai Vár térről induló és oda érkező versenyzőket augusztus 6-án, vasárnap reggel 9 órakor várják a szervezők, vagyis Csíkszereda Megyei Jogú Város, a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság, a Siculus Alpin Egyesület, valamint a Csíkszeredai Városi Sportklub, a főtámogató a Tusnád Ásványvíz.

Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere a versenyt ismertető sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a Székely Maraton hagyományát Hargita Megye Tanácsának egykori elnöke, Zsombori Vilmos teremtette meg, amikor a Hargitán átívelő verseny megszervezésével akarta szorosabbra fűzni a viszonyt Csík és Udvarhely között. A maratont néhány évig aztán nem tartották meg, majd a megyeszékhely vette át a szervezést, építette be azt a városnapok programjába, és határozott meg új útvonalat.

 A pontosan 42 kilométer és 195 méteres táv útvonala idén ugyanaz, mint a tavaly, tehát Csíkszeredából indulva, Csíkszentkirályon, Csíkszentimrén, Csíkszentsimonon, Csatószegen át, Verebesig le, majd ugyanezen az útvonalon visszafelé haladnak a 14 évesnél idősebb versenyzők, akik egyéniben és csapatban is benevezhetnek. Az egyéni versenyzők előzetes jelentkezési díja 25 lej, míg a váltok esetében 70 lej. A verseny napján 40, valamint 100 lejért lehet nevezni a helyszínen.

A szervezők arra hívják fel a versenyzők figyelmét, hogy a szállításukról a rajt és a váltópontok, valamint a cél között, a szervezők gondoskodnak. Autóbuszokat bocsátanak a rendelkezésükre, aki saját autóval menne, azt kizárják a versenyből. Ennek oka, hogy az előző években az autósok sok fennakadást és balesetveszélyt is okoztak. A mintegy 21 kilométeres útszakaszon 30 versenybíró lesz majd jelen, akik a könnyű mozgás érdekében a váltópontok és a rajt/cél között autóval közlekednek.

A versenyt szabályosan teljesítő minden résztvevő emlékérmet kap, és külön oklevelet minden korosztály. A díjazás 15 órakor lesz a Majláth Gusztáv Károly téri színpadon.

Kapcsolódók

Kimaradt?