Könyvkuckókkal népszerűsítik az olvasást Csíkszeredában

Elkészültek végre szerdán a színes könyves kuckók, így csütörtöktől most már bárki szabadon olvashat, vihet el könyvet és hozhat újat a csíkszeredai központi parkba. Az ötletgazda Spektrum Oktatási Központ nem titkolt szándéka, hogy a város lakosságát ilyen módon is nevelje.

Szerda délelőtt három házikó formájú szekrényke díszes festésébe kezdett a központi parkban a Fantáziaműhely rajztábor 19 résztvevője. Az eseményt a Tanulók Háza szervezte. A házikókra mindenki a saját elképzelése szerint azt festhetett, amit jónak látott.

A Spektrum Oktatási Központ akciójának leírása szerint a működési szabályzat egyszerű: „Vegyél kölcsön egy könyvet, olvasgasd a parkban! Vagy vidd haza, majd hozd vissza, miután kiolvastad! Ha megtartanád vagy továbbadnád, hozz helyette egy másikat!”

Lázár Csilla, az oktatási központ vezetője a Maszolnak azt mondta, hogy az első könyvek a Spektrum tulajdonában vannak évek óta, főként nyelvkönyvek, de más, a gyermekek, valamint a felnőttek számára érdekes kiadványok is helyet kaptak a kuckókban. Ezeket tehát bárki elviheti, majd ha kiolvasta, visszahozhatja, illetve, ha nagyon tetszik neki, akkor hozhat mást helyette.  

„Természetesen van bennünk egy kis félelem, hogy tönkreteszik a kuckókat, de vállaljuk, hogy minden javítható rongálást helyreállítunk. Persze ha valaki fejszével darabolja szét őket, akkor nem tehetünk már semmi. Egyébként betontalpakra állítottuk, így elég nehéz őket elmozdítani. Reméljük, hogy az akcióval nevelőmunkát is végzünk, és megszoktatjuk az embereket, hogy vigyázzanak a közös értékünkre, és vegyék ki a részüket az alakításából” – fejtette ki az ötletgazda.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?