Nem kap akkreditációt botrányos viselkedése miatt Ilie Năstase az idei Roland Garrosra

Nem kap akkreditációt Ilie Năstase az idei Roland Garrosra - közölte szombaton a Francia Teniszszövetség (FFT). Eltiltására azt követően kerül sor, hogy a Nemzeti Teniszszövetség (ITF) felfüggesztette az egykori teniszjátékost, mivel a román Fed Kupa-csapat kapitányaként botrányosan viselkedett a Nagy-Britanniával játszott mérkőzésen. 

"Ilie Năstase nem kap akkreditációt a 2017-es francia nemzetközi teniszbajnokságra", amelyet 1973-ban megnyert - áll az FFT rövid Twitter-üzenetében. 

A 70 éves Năstasét azért függesztette fel az ITF, mert a Románia és Nagy-Britannia közötti, Mamaián játszott Fed-kupa-mérkőzésen inzultálta a brit csapat egyik játákosát, Konta Johannát, Anne Keothavong csapatkapitányt és az egyik versenybírót is. 

Miután az ITF vizsgálatot indított az ügyben, a wimbledoni Grand Slam-torna szervezői közölték, hogy idén nem tartanak fenn helyet a királyi páholyban Ilie Năstase számára. 

A mamaiai mérkőzést megelőző sajótájékoztatón az egykori román teniszező rasszista megjegyzéseket tett Serena Williamsszel kapcsolatban, aki nem sokkal azelőtt jelentette be, hogy várandós. "Majd meglátjuk, milyen lesz a gyermek bőre. Talán tejcsoki színű" - reagált a hírre Năstase. 

Később egy Facebook-bejegyzésben bocsánatot kért a Nagy-Britanniával játszott mérkőzésen tanúsított viselkedése, illetve a Serena Williamsszel kapcsolatos megjegyzései miatt, ugyanakkor azonban úgy vélte, hogy a sajtó túllreagálta az ügyet. 

Kapcsolódók

Kimaradt?