Ilie Năstase idén nem kap meghívót Wimbledonba

A korábbi évekkel ellentétben Ilie Năstase számára nem tartanak fenn helyet a királyi páholyban a wimbledoni tenisztorna szervezői – írja a BBC Sport.

A nemzetközi szövetség nemrég vizsgálatot indított Năstase ellen, miután az egykori román teniszező rasszista megjegyzéssel illette Serena Williams meg nem született gyermekét. Az amerikai világelső mellett a magyar származású Johanna Kontát, illetve Anne Keothavongot, a brit Fed Kupa csapat kapitányát is megsértette. Năstase utólag a közösségi oldalára feltöltött üzenetben kért elnézést.

​Philip Brook, a wimbledoni Grand Slam-viadalnak otthont adó All England Club vezetője elítéli Năstase megnyilvulásait. „Nem tartjuk helyesnek, amit tett, elítéljük a megnyilvánulásait. Ami a királyi páholyt illeti, Ilie Năstase idén nem kap meghívót tőlünk” – nyilatkozta Brook.

Az 1946-ban született román teniszjátékos két alkalommal is közel állt a wimbledoni torna megnyeréséhez, de 1972-ben, majd négy évvel később is elveszítette egyéni döntőjét Londonban.

Kapcsolódók

Kimaradt?