Madagaszkáron is közvetítik a budapesti négyes döntőt

A többi között Mauritiuson és M​adagaszkáron is lesz televíziós közvetítés a női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjének mérkőzéseiről.

Az európai szövetség (EHF) pénteki tájékoztatása szerint 21 televízió-társaság összesen 55 országban sugározza az eseményt, amely így vélhetően rekordnagyságú – több mint 180 millió embert jelentő – közönséget vonz majd a képernyők elé. Mauritius és Madagaszkár mellett lesz közvetítés például Közel-Keleten és Észak-Afrikában az úgynevezett MENA-régió országaiban, valamint Kanadában, az Egyesült Államokban és Koszovóban is.

„A növekvő érdeklődés, a nagyfokú jegyigénylés, a szponzorok számának emelkedése nemcsak azt mutatja, hogy sikeres fejlesztéseken vagyunk túl, de azt is, hogy a női Bajnokok Ligája vonzó esemény lett. Fantasztikus budapesti hétvége előtt állunk, ahol első osztályú kézilabdára számíthatunk, lezárva egy sikeres idényt” – nyilatkozta David Szlezak, az EHF marketing-igazgatója.

Pálinger Katalin, a magyar szövetség alelnöke megerősítette, hogy már csak néhány eladatlan belépőjegy maradt, ami azt jelenti, hogy több mint 12 ezer nézőre számítanak. „Nagyon büszkék vagyunk erre az évenként megrendezendő kézilabda-fesztiválra Budapesten, és nagyon várjuk már a kezdést, ahogy a csapatok is. Az utolsó simításokat végezzük az arénában” – tette hozzá a korábbi kiváló kapus.

A BL szombati elődöntőjében előbb a Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával találkozik 16.15-től, majd a címvédő CSM București a macedón Vardar Szkopjéval mérkőzik 18.45-től.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?