Előnyben a Sportklub, 2–1-re vezetnek a kék-fehérek

A harmadik mérkőzéssel folytatódott kedden a román jégkorong-bajnokság döntője, ezúttal Csíkszeredában csapott össze a házigazda Sportklub és a Brassói Corona. A Cenk alattiak pályaelőnyét elvevő Sportklub a megszerzett előnyt nem akarta kiengedni a kezéből.

Leo Gudas, a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának trénere a mérkőzés felvezetőjében felhívta a figyelmet arra, hogy fegyelmezett játék szükséges a Brassó legyőzéséhez. Az instrukció eljutott a csíki fiúkig is, ez pedig döntő tényezőnek bizonyult.

Mindkét alakulat idegesen kezdett, érezhető volt a tét, amely a játékosok vállára nehezedett. Valamivel a Sportklub volt aktívabb, de inkább kivárásra játszottak a felek. Az első gól így a semmiből jött. Bíró Gergő kihasználva a kék-fehérek figyelmetlenségét, fonákkal emelt Onodi kapujába. A sárga-kékek öröme nem tartott sokáig miután, Gecse kékvonalas lövése kivágódott Tőkéről épp Péter Róbert elé, aki az üres kapuba továbbította a pakkot. A csíkiak erőre kaptak és előbb Szolarjov, majd Molnár Zsombor mehetett egyedül Tőkével szemben, de kimaradt a lehetőség. A harmad végére emberhátrányból szépíthetett volna a Brassó, de Bors szólót rontott.

A második húsz percre remekül állt bele a Sportklub és rendre veszélyt tudott okozni a hibát hibára halmozó brassóiak kapuja előtt. A 28. percben Szolarjov második ziccerét nem hibázta már el, majd alig másfél perc múlva Salló kékvonalas lövésébe tette bele ütőjét, nagyon okosan, Bíró Tamás, becsapva Tőkét. A vendégek trénere Martin Lacroix azonnal időt is kért. Némiképp rendezte sorait a vendégcsapat és a 36. percben Mihály Árpád éles szögből, egy ütemtelen lövést engedett el, amire Onodi nem volt felkészülve és a pakk a lábai között átcsorgott. A kék-fehérek nem hagyták annyiba a dolgot és a soron következő emberelőny alkalmával Kana hatalmas gólt ragasztott Tőke füle mögé. „Robbant” is a csarnok.

Kétgólos csíki vezetéssel indult az utolsó húsz perc, amely során a Sportklub a biztos védekezésre összpontosított és igyekezett kontrákat vezetni. A brassóiak viszont sehogy sem tudtak ritmust találni: Moldovánék mesterien ölték az időt és a játékot is. Egy-egy kékvonalas lövés ugyan veszélyt jelentett Onodira, de azokat magabiztosan fogta a fiatal kapus. Másfél perccel a vége előtt a vendégek kockáztattak és Tőkét lehozták, de nemhogy megfordítani nem tudták az állást, szépíteni sem sikerült.

Román jégkorong-bajnokság, döntő, 3. mérkőzés

Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 4–2 (1–1, 3–1, 0–0)
gól: Péter (11.), Szolarjov (28.), Bíró T. (29.), Kana (38.), illetve Bíró G. (8.), Mihály Á. (36.).
A négy nyert meccsig tartó párharc állása: 2–1 a Sportklub javára.

Kapcsolódók

Kimaradt?