Liga 1: Hagi elégedett lehet, Alexa nem igazán

Legyőzte, ezzel visszaelőzte az FC Viitorul a sokáig emberhátrányban szereplő Steauát a Liga 1 rájátszásának szombati játéknapján. Dan Alexa egy mérkőzés erejéig visszatért Marosvásárhelyre, ahol csapata egygólos vereséget szenvedett.

Egy kiállítás határozta meg a szombat esti Viitorul–Steaua mérkőzés kimenetelét. Gabriel Tamaș a 17. percben letalpalta ellenfelét, Ovidiu Hațegan pedig piros lapot mutatott fel a Brassóban született hátvédnek. Gheorghe Hagi játékosai a második félidőben három gólt szerezve döntötték el a meccset, Denis Alibec jól elvégzett szabadrúgása csak a szépítéshez volt elég.

​A playoff-tabella élén a Viitorul áll 30 ponttal, a Steaua három egységnyire van a listavezetőtől, míg a Kolozsvári CFR hátránya öt pont.

Az alsóházban szintén a hazai csapat nyert, a Marosvásárhelyi ASA legyőzte a Concordia Chiajnát. Érdekesség, hogy az Ilfov megyei együttes szakmai stábját az a Dan Alexa irányítja, aki a szezont még az ASA kispadján kezdte. A Concordia kettős emberhátrányban fejezte be a meccset, Cristian Bălgrădeant kiállította a játékvezető, míg Ștefan Bărboianu súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Utóbbi játékost már nem állt módjában lecserélni Dan Alexának.

A vásárhelyi alakulat a 80. percben lezárhatta volna a mérkőzést, de Gabriel Mureșan büntetőt hibázott (a Kolozsvári CFR egykori játékosa az első félidőben értékesítette tizenegyesét), és hamarosan a Concordia egy védelmi hibát kihasználva egyenlített. Gyorsan érkezett az ASA válasza, Adrian Ciolacu a 87. percben a kapuba pofozta Bănel Nicoliță beadását.

A győzelem ellenére a Marosvásárhelyi ASA utolsó maradt a bajnokságban.

Román labdarúgó I. osztály – rájátszás, 2. forduló
Szombati eredmények

Felsőház

FC Viitorul–Steaua 3–1 (0–0)
gól: F. Coman 47., V. Morar 56., Carlo Casap 75., illetve D. Alibec (80.)
piros lap: G. Tamaș (17.) – a vendégektől

Alsóház

Marosvásárhelyi ASA–Concordia Chiajna 2–1 (1–0)
gól: G. Mureșan (10., büntetőből), A. Ciolacu (87.), illetve V. Alexandru (87.)
piros lap: C. Bălgrădean (76.) – a vendégektől

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?