Liga 1: öt gól, CFR-siker a pénteki nyitómérkőzésen

Eseménydús, ötgólos mérkőzésen tartotta otthon a pontokat a Kolozsvári CFR péntek este a román labdarúgó I. liga rájátszásának második körében. A bordó mezesek 3–2-re múlták felül az Astra Giurgiut.

A CFR vereséggel kezdte a bajnokság második szakaszát, Vasile Miriuță csapata a Steaua otthonában kapott ki a playoff előző fordulójában. Az Astra hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a CS U Craiovával.

A kolozsvári meccset a vendégek kezdték jobban, a harmadik percben Takajuki Szeto indítása után Alexandru Ioniță törhetett kapura, és a fiatal támadó nem hibázta el a ziccert. Kisvártatva Constantin Budescu növelhette volna az előnyt, de a veszélyesen elvégezett szabadrúgás a kapufának ütközött, majd az ismétlésnél már helyén volt Mihai Mincă.

Gyenge kezdés ide vagy oda, gyorsan rendezte sorait a hazai csapat. A 11. percben Billel Omrani bólintásánál lest jelzett az asszisztens, a következő támadasból viszont megszületett az egyenlítőgól: Ciprian Deac bedására Alexandru Păun vetődött jó érzékkel, a CFR hetesének fejesénél Silviu Lung Jr. reakció nélkül maradt.

Lung kórházba, Șumudică a lelátóra került

A válogatott kerettag kapus hamarosan újból a figyelem középpontjába került, Omrani ugyanis telibe találta néhány méterről. A francia csatár bombája azért volt teljesen fölösleges, mert Sebastian Colțescu az egyértelmű leshelyzet miatt amúgy is belefújt a támadásba. Lung végül kórházban kötött ki, a hírek szerint enyhe fejsérülést szenvedett.

Az első félidőt nyolc perccel hosszabbította meg a játékvezető, ebben pedig Marius Șumudică viselkedésének is szerepe volt. A bajnokcsapat szitkozódó vezetőedzőjét a lelátóra küldte a bíró. Șumudică már a nézők mellöl nyugtázhatta, hogy csapata hátrányba kerül. A ráadásban egy kis szerencsével Ciprian Deac kiváló helyzetbe került, közelről a kapuba továbbította a labdát (1–2).

A második félidőben egy ideig nem történt említésre méltó dolog, a játékidő szépen-lassan csordogált, ami természetesen a hazaiaknak kedvezett. Az utolsó húsz percre azonban felpörögtek az események. A 72. percben Omrani megtámadta a rövid sarkot Deac szögleténél, és fejjel a hálóba továbbította a labdát. Az Olympique Marseille-t is megjárt csatár ezt követően büntetőt harcolt ki, de a cserként beállt Liviu Antal elszórakozta a pontrúgást.

Izgalmas lett a vége, a 90. percben Cristian Săpunaru faragott a hátrányból, a bukaresti származású hátvéd egy kipattanót pofozott be a kapuba. Az utolsó pillanatokban az Astra Giurgiu az egyenlítésért hajtott, és nagyon kevés hiányzott a 3–3-as végeredményhez. Fabricio 22 méteres szabadrúgását Mincă kitornázta, ezzel megmentette csapatát.

A CFR a jelenlegi bajnoki szezonban harmadszorra győzte le az Astrát.

Román labdarúgó I. liga  – rájátszás, 2. forduló

Kolozsvári CFR–Astra Giurgiu 3–2 (2–1) – Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulescu Stadion
​vezette: Sebastian Colțescu
gól: C. Păun (15.), C. Deac (45+1.), Omrani (72.), ill. A. Ioniță (3.), C. Săpunaru (90.)
sárga lapok: Tiago Lopes, C. Deac, L. Antal, ill. A. Stan, Júnior Morais, C. Budescu, F. Lovin, Fabricio, T. Szeto

CFR: Mincă – Camor, Mureșan, Larie, Lopes (Peteleu) – Goment, Nascimento (Antal) – Nouvier, Păun, Deac – Omrani (Bud).
Astra: Lung Jr. (Iliev) – Stan (Florea), Săpunaru, Fabricio, Júnior Morais – Szeto, Lovin – Teixeira (Iordache), Budescu, Ioniță – Niculae.

Kapcsolódók

Kimaradt?