Kézilabda-vb: negyedik lett csoportjában a magyar válogatott

Két góllal elveszítette utolsó csoportmérkőzését a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott. A péntek esti, fehéroroszok elleni kudarc azt jelenti, hogy Császár Gáborék az olimpiai bajnok dánokkal találkoznak a legjobb 16 között.

Végig szoros állás jellemezte az első félidőt, a fehéroroszok gyorsan játszottak, a magyarok viszont a hajrában több helyzetet kihagytak, így a szünetben kétgólos hátrányban voltak (15–13).

A játék képe egy ideig a második felvonásban sem változott, majd miután a magyarok egyenlítettek (20–20), a macedón játékvezetők – akik szinte végig meglehetősen egyoldalúan ítéltek kiállításokat és a hétmétereseket – új lendületet adtak a fehérorosz együttesnek.

A csoport harmadik helyéhez a döntetlen is elegendő lett volna Javier Sabaté együttesének, de a kihagyott gólhelyzetek miatt 27:25-ös vereséget szenvedett, így negyedikként zárt.

A dánok elleni nyolcaddöntő vasárnap 17 órakor kezdődik Albertville-ben. A kieséses szakasz szombaton a Norvégia–Macedónai találkozóval rajtol.


 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?