Kosárlabda: kettős csapás érte a nagyváradi csapatot

A Nemzeti Liga vasárnap esti rangadóját és egyik alapemberét is elvesztette a Nagyváradi CSM kosárlabdacsapata. A kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokban megsérült Sean Barnette, az első jelek szerint az amerikai játékos izomszakadást szenvedett.

Egészen a harmadik játékrészig kiegyenlített volt a mérkőzés, de a ligaelső Kolozsvári U az utolsó negyedben magasabb sebességre kapcsolt, és a vendégek nem tudták tartani a tempót. Cristian Achim, a vesztes fél vezetőedzője úgy érzi, a mezőnyben jelenleg nincs erősebb csapat az U-nál, amely 86:72 arányban győzött ellenük.
„Gratulálok a kolozsváriaknak, szerintem ők a legjobbak a bajnokságban. Természetesen nem adjuk fel a harcot, de ezen a meccsen nem tudtuk tartani az ellenfelet, elfogytunk a végére. Minden bizonnyal rosszkor jött Barnette sérülése, a csapatom azonban nem csak egy játékosból áll” – mondta Achim, aki a tavalyi szezonban bajnoki címig vezette a kosarasokat.

A Nagyváradi CSM szerdán (november 30-án) az Umana Reyer Veneziát fogadja a kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában. A B-csoportban eddig három győzelemet és ugyanennyi vereséget jegyeztek a bihariak.

A Kolozsvári U-BT pénteken a Bukaresti Dinamo vendégeként tizedik sikerét nyugtázhatja az alapszakaszban. Korábban az U továbbjutott a FIBA Europe Cup elnevezésű sorozatban, december 14-én az Alba Fehérvár otthonában lépnek parkettre a kolozsváriak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?