Csődöt mondott Kolozsváron a női kosárlabda-válogatott

Románia női kosárlabda-válogatottja lecsúszott a jövő évi Európa-bajnokságról, miután a kolozsvári sportcsarnokban az izraeliek felülmúlták Miroszlav Popov csapatát. Végeredmény: 51–62.

Az amerikai Ashley Walkerrel megerősített román együttes nagyon gyenge első félidőt produkált, két negyed után a vendégek 18 ponttal vezettek. A nagyszünet után látványosan feljavult támadásban a házigazdák játéka. Az utolsó játékrészben hat egységre közelítette meg ellenfelét a román válogatott, de az utolsó percekre elfogytak a trikolórok, a vendégek végül magabiztosan győztek.

Ashley Walker 17 ponttal és 6 lepattanóval zárta a mérkőzést, míg a Sepsi-SIC irányítója, Annemarie Gödri-Părău 11 pontot, két asszisztot és egy lepattanót jegyzett. A román csapat szerdán Törökorszában játssza utolsó mérkőzését a selejtezősorozatban, Izrael Bosznia-Hercegovinát fogadja Tel-Avivban.

Sima magyar siker a portugálok ellen
A magyar női kosárlabda-válogatott 24 ponttal legyőzte a portugálokat az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, ezzel nagy lépést tett a júniusi, csehországi kontinenstornára kijutás felé. A magyarok szerdán a szlovákiai Pöstyénben zárják a selejtezőt, és ha ott is nyernek, akkor biztosan kijutnak a jövő júniusban Csehországban sorra kerülő kontinenstornára. A részvétel akkor is lehetséges, ha kis pontkülönbséggel kikapnak Szlovákiában. Az Eb-re a kilenc csoportgyőztes és a hat legjobb második jut ki, a rendező csehek alanyi jogon kapnak indulási jogot – írja az MTI.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?