„Helló Románia, itt Ashley!”

Honosított amerikai játékossal célozza meg az Európa-bajnokságra való kijutást a román női kosárlabda-válogatott. Ashley Walker ahogy megkapta az állampolgárságot, azonnal bekerült a nemzeti csapatba – szombat este már az izraeliek ellen játszik selejtezőmérkőzést a kolozsvári sportcsarnokban.

A kaliforniai Stocktonban született kosárlabdázó jelenleg Velencében légióskodik, korábban tagja volt a CSM Târgoviște keretének. Két poszton is bevethető, erőcsatárt és centert is tud játszani. Nemrég a nemzetközi szövetség honlapja cikket közölt az amerikai lányról. A fiba.com azt írja, Ashley Walker nagy löketet adhat a román válogattnak, amely a jövő évi csehországi Európa-bajnokságra szeretne kijutni.
Walker a napokban beköszönt a Román Kosárlabda Szövetség Facebook-oldalán: „Helló Románia, itt Ashley! Nagyon izgatott vagyok, hogy egy új országot képviselhetek, alig várom a bemutakozást a 2017-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Köszönöm a lehetőséget!” – mondta videójában a Reyer Venezia kosarasa.

A selejtezőből két forduló maradt hátra, pillanatnyi állás szerint Románia a harmadik helyen áll a H-csoportban, de ha sikerül legyőzni Izraelt, a két együttes helyet cserél a négyesben. A második pozíció már Eb-szereplést érhet, a csoportelsők mellett a hat legjobb csoportmásodik is ott lesz a kontinensbajnokságon.

A Román Kosárlabda Szövetség előzetesében kényelmetlen ellenfélnek nevezi az izraeli csapatot, Tel-Avivban a románok rendkívül kiélezett mérkőzésen, egy ponttal nyertek. Az utolsó fordulóban a szerb Miroszlav Popov által felkészített válogatottnak Törökorszába kell utaznia, a kvalifikáció november 23-án (szerdán) zárul.

A válogatott tagjai már tíz napja együtt készülnek a sorsdöntő kolozsvári mérkőzésre, a keretből hiányzik két külföldön játszó sportoló, Adina Stoiedin (Valosun Brno) és Elisabeth Pavel (Nymburk), bemutatkozhat viszont a felnőtt válogatottban a Kolozsvári NBS 16 éves tehetsége, Irina Părău.

A teljes keret: Annemarie Gödri-Părău (Sepsi-SIC), Ancuța Stoenescu (Sepsi-SIC), Andreea Huțanu (Sepsi-SIC), Gabriela Irimia (Kolozsvári U), Alina Crăciun (Brassói CSU Olimpia), Dora Ardelean (Brassói CSU Olimpia), Ioana Ghizilă (Brassói CSU Olimpia) - Romina Filip (Phoenix Galați), Florina Pașcalău (Treofan Battipaglia), Sonia Ursu (Nymburk), Claudia Pop (Wisla Can-Pack Krakow), Gabriela Mărginean (Perfumerias Avenida Salamanca), Ashley Walker (Umana Reyer Venezia), Demeter Hanna (Aradi ICIM), Alina Chivu (CSBT Alexandria), Irina Părău (Kolozsvári NBS).

A 20 órakor kezdődő mérkőzést élőben közevtíti a TVR2.

Kapcsolódók

Kimaradt?