Kosárlabda: ők készülhetnek a kolozsvári selejtezőre

Több mint egy hónappal a sorsdöntő Eb-selejtezők előtt keretet hirdetett Miroszlav Popov, a román női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A bajnok Sepsi SIC-ből három játékos, Annemarie Părău, Ancuța Stoenescu és Andreea Huțanu kapott meghívót, de bekerült a válogatottba a Szatmárnémeti VSK-t erősítő Oláh Andrea is. A keretet nagyrészt a nemzeti ligában szereplő kosárlabdázók alkotják, külföldi kluboktól hárman érkeznek: Sonia Ursu, Claudia Pop, illetve Gabriela Mărginean. A Román Kosárlabda Szövetség tájékoztatása szerint a lányok november 19-én Izrael csapatát fogadják Kolozsváron, majd négy nappal később Anakarában lépnek parkettre. A keret tagjai november 8-án gyülekeznek Kolozsváron, az edzések már másnap kezdődnek.

A román válogatott két győzelem és ugyanennyi vereség mellett jelenleg a harmadik helyen áll a H-jelű négyesben. A jövő évi csehországi Európa-bajnokságra a csoporgyőztesek mellett a hat legjobb második helyezett kvalifikál.

A játékoskeret a novemberi selejtezőkre: Annemarie Părău, Ancuța Stoenescu, Andreea Huțanu (mindhárman a Sepsi SIC-től), Oláh Andrea (Szatmárnémeti VSK), Gabriela Irimia (Kolozsvári U), Alina Crăciun, Dora Ardelean, Ioana Ghizilă (mindhárman a Brassói CSU Olimpiától), Romina Filip (CS Phoenix Galați), Florina Pașcalău, Sonia Ursu (Nymburk), Claudia Pop (Wisla Can-Pack Kraków), Gabriela Mărginean (Perfumerias Avenida Salamanca).

Kapcsolódók

Kimaradt?