Eurobasket 2017: spanyolok és horvátok a kolozsvári csoportban

Isztambulban kedd délután kisorsolták a jövő évi férfi kosárlabda-Európa-bajnokság csoportjait. A kolozsvári hatosba kerültek a címvédő spanyolok, továbbá Horvátország, Montenegró, illetve Csehország válogatottja.

Az már korábban eldőlt, hogy a román szövetség a magyart választja partnerének, így Hanga Ádámék is Kolozsváron fognak parkettre lépni. Az Európa-bajnokságot 2017. augusztus 31–szeptember 17. között rendezik négy városban, Kolozsvár mellett Helsinkiben, Tel-Avivban, valamint Isztambulban lesznek mérkőzések.

A 24 csapatos mezőnyből a csoportkör után 16 együttes marad versenyben, vagyis mindegyik csoportból négy-négy válogatott jut tovább a következő körbe. A kieséses szakasz mérkőzéseinek helyszíne az isztambuli Sinan Erdem Dome.

Tavaly szeptemberben a spanyolok Litvánia legjobbjait győzték le a lille-i döntőben, az ibériai kosarasok 80:63-ra nyertek. A román válogatott legutóbb 1987-ben szerepelt Európa-bajnokságon, míg a magyarok az 1999-es franciaországi Eb-re kvalifikáltak ezt megelőzően.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?