Megvan Michel Platini utódja

A szlovén Aleksander Čeferin veszi át az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) irányítását, a 48 éves jogászt a szervezet szerdai, rendkívüli kongresszusán választották meg elnöknek.

Ágnel María Villar, az UEFA alelnöke egy hete visszalépett, így a vezetőpozícióért ketten maradtak versenyben. Az uefa.com beszámolója szerint Aleksander Čeferin 42 szavazatot söpört be, míg Michael van Praag, a holland szövetség elnöke 13 voksot kapott.  Elnökválasztásra azért volt szükség, mert a nemzetközi szövetség etikai biztossága decemberben Michel Platini alelnököt, az UEFA első számú vezetőjét „összeférhetetlenség” és „hűtlen kezelés” miatt eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől – írja az MTI.

Aleksander Čeferin a ljubljanai egyetem jogi karán szerzett diplomát, ezt követően családja vállalkozását segítette. Dolgozott a KMN Svea Lesna Litija futsalcsapatnál, ugyanakkor tagja az FC Ljubljana Lawyers végrehajtó bizottságának. Az új UEFA-elnök, aki folyékonyan beszél angolul és olaszul, 2011-től pedig a szlovén szövetséget irányítja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?