BL: belekezdtek a nagyok

A Barcelona és a Bayern München is erődemonstrációt tartott a BL-csoportkör első fordulójában. Döntetlen született az A-csoport párizsi rangadóján, a Napoli és az Atlético Madrid három ponttal kezdett.

A Celtic nagy lendülettel érkezett Barcelonába, ugyanis a hétvégi Rangers elleni derbin Brendan Rodgers csapata 5–1-re nyert, de a katalánok hamar letörték a skótok szarvát. Moussa Dembélé pár napja mesterhármast varázsolt a glasgow-i városi rangadón, a Camp Nouban viszont büntetőt hibázott.

Igaz, kihagyott tizenegyes ide vagy oda, a győztes kiléte egyáltalán nem volt kérdéses. Messi tripláját Suárez két góllal egészítette ki, ugyanakkor Neymar és Iniesta is betalált. A gránátvörös-kékek hétnél álltak meg, kiütéses győzelmükkel némiképp kárpótolták a drukkereket a bajnokságban elszenvedett legutóbbi vereségért. Szombaton az idegenben szereplő Deportivo Alavés mindhárom pontot elrabolta a Barcától.

A Bajnokok Ligájában kedd este debütáló FK Rosztov egy ideig jól tartotta magát Münchenben. A Bayernnek kis híján fél óra, illetve egy büntető kellett a vezetés megszerzéséhez. A Lewandowski által kiharcolt tizenegyest maga a lengyel végezte el, kinézte magának a bal alsót, majd jobbra bombázott. Még a szünet előtt Müller duplázta meg az előnyt, majd a második félidőben Kimmich néhány perc alatt lábbal és fejjel is eredményes volt. A 90. percben Bernat állította be az 5–0-s végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén a tavalyi döntős Atlético Madrid sikerrel járt Eindhovenben. Saúl Niguez csodaszép mozdulattal vette be a PSV kapuját, de a hazaiak erősen kifogásolták, hogy közvetlenül a gól előtt Davy Pröpper és Jose Gimenez koccanásából a holland középpályás jött ki vérző fejjel. A PSV-nek ráadásul volt egy meg nem adott gólja a mérkőzés elején, maradjunk annyiban, hogy az eindhoveni klub hívei nem zárták szívükbe a Martin Atkinson által vezetett angol játékvezetői brigádot.

A nyáron többek között Zlatan Ibrahimovics, David Luiz, illetve Blanc-mester is elhagyta a Paris Saint-Germain-t, amely igencsak szezon eleji formát mutatott a francia élvonalban. Unai Emery csapata az elmúlt két fordulóban csak egy pontot szerzett, de a BL-ben majdnem összejött az álomszerű rajt az Arsenal ellen.

Cavani már a 42. másodpercben lecsapott, fejesgóljával sokáig a PSG-nél volt az előny. Az „ágyúsok” a 78. percben replikáztak Alexis Sanchez révén, Iwobi közeli lövésénél nagyot mentett Areola, ám a chilei játékos ismétlésénél már nem tudott mit tenni a francia kapus.

Szintén 1–1-es döntetlen született az FC Basel és a Ludogorec között, illetve a Benfica is kétgólos döntetlennel végzett a Besiktassal. Kijevben a Napoli hátrányba került az első félidő közepén, Milik duplájával azonban fordított és nyert az itáliai csapat.

UEFA Bajnokok Ligája, 1. forduló
Keddi eredmények

  • A-csoport 
  • Paris Saint-Germain–Arsenal 1–1 
  • FC Basel–Ludogorec Razgrad 1–1 
     
  • B-csoport
  • Dinamo Kijev–SSC Napoli 1–2
  • Benfica–Besiktas 1–1
     
  • C-csoport
  • Barcelona–Celtic 7–0
  • Manchester City–Borussia Mönchengladbach (elhalasztva)
     
  • D-csoport
  • Bayern München–FK Rosztov 5–0
  • PSV–Atlético Madrid 0–1

Kapcsolódók

Kimaradt?