Európa Liga: a West Ham kiejtésére szakosodott az Astra

Hatalmas meglepetést okozott a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének utolsó fordulójában az Astra Giurgiu. A román bajnok csütörtök este minimális különbségű győzelmet aratott a West Ham United pályáján, így a „kalapácsosok” nem jutottak be a sorozat legjobb 48 csapata közé. Az Astra tavaly szintén a londoni csapat kiejtésével lett főtáblás.

Az impozáns Olimpiai Stadionban rendezett visszavágón ellentámadásból született az egyetlen gól: a 45. percben Daniel Niculae átadása után a brazil Filipe Teixeira volt eredményes. A mérkőzésen egyértelműen az angol csapat kezdeményezett többet, de Silviu Lung Jr. bombaformában védett, a válogatott kapus több ziccert is hárított. A West Ham végül 2–1-es összesített eredmény mellett esett ki, egy hete a romániai összecsapáson kétgólos döntetlen született.


Az Astra Giurgiu sikerével immáron két román csapat lesz érdekelt az európai kupasorozat pénteki sorsolásán. A Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó szakaszában kudarcot valló Steaua szintén az Európa Ligában szerepelhet. A monacói sorsolás kezdési időpontja 14 óra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?