Ügyészségi vizsgálat kezdődött az elhunyt kameruni labdarúgó ügyében

Ügyészségi vizsgálat indult Patrick Ekeng kameruni labdarúgó halála ügyében, aki pénteken egy bajnoki meccs közben esett össze a pályán, majd a kórházban meghalt.

A vádhatóság azért indított vizsgálatot, mert felmerült annak gyanúja, hogy a 26 éves középpályás nem részesült megfelelő elsősegélynyújtásban. Ekeng a Dinamo-Viitorul Constanța bajnoki mérkőzés közben lett rosszul a pályán, ahonnan mentő szállította a stadion mellett levő Floresca kórházba.

A kórház egyik főorvosa szerint a Dinamo sportolójának több esélye lett volna életben maradni, ha már a pályán elkezdik az újraélesztését. A Dinamo orvosa ugyanakkor azt állítja, hogy a játékosnak még volt pulzusa és lélegzett, amikor megérkezett a mentő, ezért nem végeztek rajta újraélesztést a pályán.

A hatóságok több szabálytalanságot fedeztek fel annál a magán rohammentő-szolgálatnál, amelynek járműve jelen volt a stadionban és kórházba szállította a futballistát, ezért megvonták ideiglenesen a cég működési engedélyét.

Abdo Salem törvényszéki orvos az Agerpres hírügynökségnek hétfőn elmondta: a boncolás első eredményei szerint a játékosnak szívbetegsége volt, ez okozhatta halálát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?