Focistahalál: nem volt defibrillátor a mentőautóban, az orvos a lelátón ült

Meg nem erősített információk szerint az orvosi felszerelésen is múlott, hogy nem tudták megmenteni a 26 éves kameruni válogatott labdarúgót, a bukaresti Dinamo idegenlégiósát, aki mérkőzés közben lett rosszul.

Patrick Ekeng néhány perccel azt követően esett össze a Viitorul Constanța elleni bajnoki mérkőzésen, hogy pályára lépett. Meg nem erősített információk szerint a mérkőzés helyszínén lévő mentőautó nem volt megfelelően felszerelve, nem volt rajta defibrillátor sem. A mentő a tudósító információi szerint a pálya szélén állt, de csak mintegy három perc elteltével hajtott az eszméletlen játékoshoz.

Ráadásul a híradások szerint az orvos sem volt a mentő közelében, a lelátóról figyelte a meccset, amikor a tragédia történt.

Úgy tudni, hogy a játékost a kórházba szállítása után másfél órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Halálának pontos okát valószínűleg csak a boncoláskor lehet majd megállapítani.

A hatóságok eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen. A sajtó szerint már szombaton több személyt kihallgatnak, többek között a mérkőzésen szolgálatot teljesítő orvost is.

A Dinamo saját orvosa szerint az országos sportegészségügyi intézet a szokásos vizsgálatok során Ekenget  játékra alkalmasnak nyilvánította.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?