Gyászol a Dinamo és a román sport Patrick Ekeng halála után

Gyertyagyújtással emlékeztek szombaton késő este a bukaresti Dinamo klub vezetői, a játékosok és a szurkolók az aznap tragikus hirtelenséggel elhunyt Patrick Ekengre. Mint ismert, a kameruni labdarúgó az aznapi bajnoki mérkőzés közben összeesett, és már nem lehetett újraéleszteni.

Az Agerpres beszámolója szerint a gyászolók előbb a stadion bejáratánál, majd a pálya közepén, azon a helyen gyújtottak mécseseket, ahol a 26 éves sportoló a gyepre rogyott. A szurkolók körbeállták a játékos mezszámát formáló gyertyalángokat.

Patrick Ekenget a román sportsajtó szerint a Floreasca Kórház tíz orvosa próbálta másfél órán keresztül újraéleszteni. Halálának pontos okát csak boncoláskor lehet megállapítani. Kórházi források szerint valószínűsíthető, hogy a labdarúgónak szívrohama volt. Tény, hogy az Országos Sportegészségügyi Intézet a szokásos vizsgálatok után Ekenget a játékra alkalmasnak nyilvánította – nyilatkozta a gsp.ro-nak a Dinamo orvosa.

A Dinamónál nem ez volt az első ilyen eset. A csapat korabeli kapitánya, Cătălin Hîldan szintén mérkőzés közben lett rosszul és halt meg 2000 októberében. 

A tragédia miatta a Dinamo és a Kolozsvári CFR közötti, jövő keddre tervezett kupadöntőt elhalasztották.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?